изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 12:47 EEST
Дал: Няма как Доган да не е зависим политик    
Политика

Един от аргументите ми да напусна сегашното ръководство, е, че не се изпълнява уставът на партията. Това заявява депутатът от ДПС Касим Дал пред "Капитал" преди първото от година заседание на Централния съвет на партията.



"И за това лично обвинявам председателя на ДПС. За една година да не свикаш върховния партиен орган, който действа между две конференции, означава, че не се съобразяваш и не приемаш колективните решения. Знам, че за провеждането на заседание на съвета са настоявали повечето членове, но председателят винаги е отлагал свикването му. Това означава неглижиране на структурите на ДПС, което води до пълна апатия и несигурност в организациите ни. Целта е колкото се може ДПС да има по-малко представителност. Да се капсулира и да бъде същевременно политически чадър за хората около председателя.

Не се мисли за решаването на проблемите на хората", казва Касим Дал. Той изтъкна, че когато Доган е обявил промените в ръководството на ДПС преди година, не са били споменати никакви мотиви. "Единствената причина, която бегло спомена за моето отстраняване, беше, че съм капсулирал организацията. А в същото време лично той се хвалеше, че ДПС за пръв път постигна най-добрия си резултат на парламентарните избори от близо 700 хил. гласа. Както и че движението вече има структури във всички общини в страната - Видин, Враца, Монтана, Перник, Кюстендил и т. н. Но той не е стъпвал в тези региони, като изключим Видин, където беше веднъж. За толкова години това не направи и никой от ръководството", коментира Дал.

Според него политиката на ДПС я обрича да се свие в рамките от 90-те години - на етническа партия.

На въпрос дали Доган е зависим политик и от кого, Касим Дал отговаря: "За съжаление за всичките 25 години, воден от идеализъм, не бях мислил върху тези неща. Първото, което ме разтресе, беше досието му. От това, което преди година прочетох, си дадох сметка, че няма как той да не е зависим политик. Оказа че, че е донасял на Държавна сигурност за най-близките си приятели".

Касим Дал коментира, че ако се анализират действията на Ахмед Доган назад във времето, се вижда, че ДПС винаги в един момент рязко е променяло политиката си, без да има видими причини за това. "Спомнете си кога той за пръв път разви тезата си за обръчите - точно преди парламентарните избори през 2005 г., и какъв негативен отзвук имаше това за ДПС в обществото. Както и изказването му преди последните избори в Кочан през 2009 г. То също донесе много негативи за ДПС. Пак искам да повторя - за съжаление 25 години участвах в това и още веднъж се извинявам", каза Касим Дал.

Въпреки че преди ДПС се предлагаше на левите партии, сега на десните, никой не иска да ни бъде партньор. Превърнахме се, образно казано, в лека жена, която се предлага, но никой не я иска. И всичко това е резултат от действията на председателя на ДПС. Тази политика доведе до това всеки да бяга от ДПС като дявол от тамян, защото вижда, че не сме последователни, посочи още Касим Дал. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Дал: Няма как Доган да не е зависим политик | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди