изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 01:28 EEST
Катаджиите вече ще отнемат книжка на място    
Ред и сигурност10 949 шофьори са останали без контролни точки за 2010 г. Много от тях не са си върнали книжките и трябва да го направят, защото ще им бъдат отнети принудително. Това ще стане след като започне работа новата онлайн информационна система в МВР, което се очаква да е скоро, съобщи началникът на "Административно-наказателна дейност" към Охранителна полиция Стойчо Костадинов, цитиран от в. "24 часа".



"Хора, върнете си книжките", призова Стойчо Костадинов.

С новата система всеки служител на МВР ще знае в реално време, независимо къде водачът е спрял на пътя, цялата информация  - дали са изтекли точките му и какви други нарушения има, включително дали е платил "Гражданска отговорност". Тогава пътният полицай ще може да прибере книжката на момента.
Сега, ако един човек бъде спрян от КАТ в София, но е регистриран в Бургас, дежурният полицай трябва да се обади на бургаския си колега, който да направи справка.

От КАТ обаче не могат да кажат колко точно от шофьорите, загубили всички точки, не са с отнети книжки. До септември 2010 г. над 55 000 водачи са лишени от право да карат за общо 112 704 месеца, като причините са различни - не само загуба на точки. 580 618 шофьори пък са санкционирани за първите 9 месеца на миналата година за различни нарушения. http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Катаджиите вече ще отнемат книжка на място | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди