изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:20 EEST
Откриха в кладенец останки на отвлечен преди 5 г. в Добрич    
Ред и сигурностНамерени са останките на отвлечения през 2006 г. Иван Иванов, потвърди шефът на МВР в Добрич Стефан Йончев.


Скелетът на 26-годишния мъж е изваден от кладенец в добруджанско село.

ДНК експертиза доказала, че костите са на издирвания вече 5 г. младеж. Те са върнати на роднините и вече са погребани. От МВР в момента отказват повече подробности.

От март 2010 г., по заповед на министъра на МВР Цветан Цветанов, полицията в Добрич обхожда всички кладенци в региона. Целта е да се търсят останките на безследно изчезнали хора.

На 8 юли м.г. край генералтошевските села Сираково и Великово бяха намерени в кладенец човешки череп и кости. Находката бе изпратена за ДНК анализ в Института по криминология и криминалистика при МВР.

Иван Иванов беше похитен на 7 януари 2006 г., навръх именния си ден, на десетина метра от бащината му къща в Добрич.

Около 19 часа момчето се прибирало вкъщи с приятелката си Петя. Пристигнали с автомобил и той излязъл от колата, за да изключи СОТ-а. В този момент пред гаража спира “Нисан Съни”, от който изскачат четирима маскирани. Те се сборичкват, пъхват младежа в колата, отнемат телефона на Петя и я уверяват, че след час-два ще върнат Иван жив и здрав.

По-късно обаче бандитите изпращат SMS на бащата на Иван - бизнесмена Йордан Иванов, известен като Данчо Поничката.

Искат му откуп от 550 000 евро. Дават му срок за плащане 10 дни, иначе сумата щяла да бъде удвоена. По някакви причини обаче престъпниците не се явили на организираната от тях среща.

Следствието доказа, че похитеният младеж е държан в две добрички села - Сливенци и Божурово. Криминалистите разкриха, че момчето е отвлечено от бандата на Тимур. Със съдействието на Интерпол през ноември 2007 г. бяха върнати от Германия тримата похитители Тимур Куртсаид, Дончо Славов и Петър Петров.

В хода на делото стана ясно, че в отвличането е участвал и Христо Христов, син на врачка от село Сливенци. Христо обаче е в неизвестност от декември 2006 г. Тримата заловени престъпници твърдяха пред Темида, че са предали Иван жив на неизвестни лица.

Трупът на момчето не бе открит и похитителите бяха осъдени ефективно за отвличане. Тимур Куртсаид получи 6 години и 11 месеца лишаване от свобода при строг затворнически режим, Дончо Славов - 6 години и 5 месеца при строг затворнически режим, а Петър Петров - 4 години и 6 месеца при общ затворнически режим. През юни 2009 г., малко преди окончателното потвърждение на присъдите, Дончо Славов бе застрелян от неизвестни в дома си в Добрич.

24chasa.bg

 


Сходни връзки

Откриха в кладенец останки на отвлечен преди 5 г. в Добрич | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди