изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:45 EET
КВАРТАЛИ НА РЕЖИМ ДОКАТО НЕ ПРЕДАДАТ ОБЕКТ "ХР. БОТЕВ"    
ОбществоЧитател на НДТ, който живее по улица "Боряна" се обърна за съдействие към медията ни, за да разбере кога най-после няма да има воден режим и водоподаването в квартала ще е нормално.


Той дори се оплака, че не може да дойде до редакцията, защото не успява да хване живителната течност и да се приведе в нормален естетичен вид. Попитахме управителя на ВиК - Добрич, Дамян Калчев има ли режим и защо живеещите на "Балик" имат проблеми с водоподаването и в отговор Калчев заяви: "Докато не бъде завършен и предаден обект "Хр. Ботев", където се извършва подмяна на водопровода, ще има нарушено водоподаване в кв. "Хр. Ботев" и другите след него - като "Балик". Причината е, че всеки ден по нещо се случва в района и се налага ту да спираме, ту да пускаме водата" - каза Калчев.
Управителят заяви още, че срещата с ръководството на "Е.ОН България Мрежи" през миналата седмица може да бъде определена като ползотворна и двете фирми са започнали работа по подготовка на споразумение за разсрочване на задълженията на водното дружество към енергодоставчика. "В момента около 1 700 хил. лв. дължим на "Е.ОН", но сумата на задълженията ни към енергодоставчика е леко намалена на миналогодишна база" - каза още Калчев. Дружеството има общо около 22 млн. лв. дългове към доставчици, а в същото време има да събира от свои длъжници около 9 млн. лв.
В момента подготвяме срещи с кметове на села, където има натрупани големи суми. Например села като Орляк, Безмер, Карапелит дължат около и над 100 хил. лв. за вода" - добави още водният шеф. В тази връзка фирмата усилено работи по събираемостта, като общо досега има образувани над 2 хил. изпълнителни дела към длъжници. Към момента фирмата успява ежемесечно да обслужва банковия си кредит от СиБанк, който е теглен в размер на 11 млн. лв. и с тях са погасени дългове към "Е.ОН" за периода 2004-2006 г. Калчев призна, че фирмата има дългове и към МОСВ, като заяви, че има неплатени такси за водоползване от 2000-2001 г.
 


Сходни връзки

КВАРТАЛИ НА РЕЖИМ ДОКАТО НЕ ПРЕДАДАТ ОБЕКТ "ХР. БОТЕВ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди