изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:31 EEST
РЗС пита Бойко Борисов кой е агент Буда    
Политика

РЗС попита премиера Бойко Борисов какво му говори агентурния псевдоним на ДС „Буда” и го обвини, че държи на оперативни и ръководни длъжности в ДАНС и МВР близо две хиляди бивши агенти. От партията на Яне Янев настояват Борисов да каже още какви функции е изпълнявал по време на възродителния процес и свързано ли е това със смъртта на хора, както и на коя дата е станал член на БКП и връщал ли е партийната си книжка.



РЗС очаквали отговорите на премиера, преди обществеността да ги научи от "друг източник", и го призовават този път да не се кълне в децата си, както направи преди седмица, когато увери, че в ГЕРБ не влизали пари от контрабанда.

"Във връзка с последната порция лъжи на Бойко Борисов, че едва ли не оповестяването на лобистките му телефонни разговори с шефа на митниците Ваньо Танов са ответен удар на разформированата преди повече от 20 години ДС", от партията смятат, че Бургас не е най-подходящото място, където Борисов може да се разграничи от агентурата.
Вчера премиерът заяви там, че всички други правителства не са имали куража да бръкнат в раната на ДС, и затова му "вадят" СРС-та.

Според РЗС, като близки до ДС освен бившия министър Божидар Димитров се посочва и областният управител на Бургас Константин Гребенаров, който е определен като дългогодишен щатен служител на ДС с псевдоним „Сотир”. Чрез него и сега се оказвало влияние върху определени кръгове в т. нар. стара десница, включително и върху сегашния кмет на Бургас.

"Обстоятелството, изяснено от оповестените телефонни разговори с Ваньо Танов, че лично Борисов разпорежда прекратяването на митническа проверка срещу определен бирен бос, макар и да доказва престъпление по служба и търговия с влияние, е най-малкият проблем на премиера. Защото предстои оповестяване на отношенията и разговорите му с още по-знакови олигарси на прехода", заканват се от РЗС, цитирани от БГНЕС.

Според Валери Кацунов, член на Комисията по досиетата, крайно време е прокуратурата да се намеси в спекулациите с принадлежност към ДС.
"Всички, които се упражняват по темата "Агенти на ДС", включително и тези уважавани от мен лица с имунитет, трябва да знаят, че единствено Комисията по досиетата е овластена да установи и да обяви имена и псевдоними на български граждани, свързани с ДС. Същото важи и за документите на ДС", каза Кацунов пред БНР. http://dnes.dir.bg/

 


Сходни връзки

РЗС пита Бойко Борисов кой е агент Буда | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди