изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 18:21 EEST
Бизнесмен почина в следствения арест    
Новини

Плевенският бизнесмен Иво Андреев е починал в ареста на Националното следствие, съобщиха пред БНТ неговите близки.
Синът на бизнесмена разказа, че видял баща си последно на свиждане преди Нова година. Тогава на Андреев му прилошало, той поискал най-обикновен валидол, но му било отказано.



 Иво Андреев беше задържан по аферата "Подемпласт" в края на ноември. Той е смятан за участник в престъпната група, оглавявана от адвокат Диян Мичев, наричан Красьо 2 от Плевен. Според разследването бандата е заплашвала с убийство двама прокурори и е опитвала да обсеби фабрика чрез изнудване и побои. Според адвоката на Андреев той е бил наемател в предприятието "Подемпласт". Договорът за наем бил вписан в съда и в документа фигурирали машини, за чието изчезване впоследствие обвинили бизнесмена.

 Според разследващите целта на бандата била да се сдобие със земята и завода "Подемпласт" в село Подем. Планът бил да се изгради завод за преработка на отпадъци, чрез който да бъдат получени няколко милиона евро от европейските фондове.

Близките на починалия разказват, че Иво Андреев от дълги години бил хипертоник. Вземал си редовно лекарствата и се чувствал добре. Според тях в следствения арест били уведомени за високото кръвно на задържания, както и за лечението, което се прилага.

Научили, че на 13-ти януари сутринта Андреев не се почуствал добре и отишъл до лечебницата на ареста. Няколко минути по-късно в килията си Андреев е починал. Близките му твърдят, че са уведомени за случилото се  4 часа по-късно.

От главна дирекция "Изъплнение на наказанията" към правосъдното министерство са отказали отговор по случая пред БНТ, с мотива, че има разследване. http://dnes.dir.bg

 

 


Сходни връзки

Бизнесмен почина в следствения арест | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди