изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:32 EET
Синята коалиция настоя премиерът да се освободи от Цветанов и Танов    
ПолитикаЛидерите на ДСБ и СДС настояха за оставките на вицепремиера Цветан Цветанов и шефа на Агенция "Митници" Ваньо Танов. Нито Иван Костов, нито Мартин Димитров обаче намекнаха за оставка на премиера. Държавна сигурност (ДС) започна да диктува дневния ред и ГЕРБ и Бойко Борисов не са в състояние да се противопоставят, коментира лидерът на ДСБ Иван Костов последните скандали с подслушани разговори, в които участва и премиерът, съобщи БТА.

Костов посочи, че според десните единственото решение за Борисов е да се освободи от всички, които не са успели да се противопоставят на ДС - Цветан Цветанов, Ваньо Танов и др.
Той припомни аферата "Бръмбаргейт" по време на управлението на ОДС, когато заради нея си отиде главният секретар на МВР Божидар Попов. Тогава беше подслушван главният прокурор Никола Филчев.

"Който СРС-та чете, от СРС-та умира", припомни Костов стара констатация на ръководството на ДСБ. Тази война е с далечен прицел да се отстъпи на руските енергийни интереси, разчете подтекста на скандалите с подслушаните разговори той.
Съпредседателят на Синята коалиция посъветва Борисов незабавно да се противопостави на тези хора, които били същите, които направили "Бръмбаргейт".
"Тук се "провиждат" Георги Първанов и Цвятко Цветков", каза Костов. По думите му "това е здравата ос", по която се движат подобни скандали досега.

Ако се стигне до вот на недоверие, партията ще свика национално съвещание и на него ще бъде решено каква да е позицията в случая, заяви още лидерът на ДСБ.

ГЕРБ сами възпроизведоха кадрите на ДС и сега берат плодовете на това, коментира междувременно на друга пресконференция лидерът на СДС Мартин Димитров, цитиран от Livenews.
На въпрос обаче трябва ли Бойко Борисов да подаде оставка, Димитров каза, че трябва да изчисти името си по един категоричен начин, но не посочи как. Колкото до оставката на министър Цветанов, според синия лидер тя ще тежи със страшна сила, ако се докаже, че неправомерно са подслушвани лекарите от болницата в Горна Оряховица.

"ГЕРБ не могат да продължават да се държат като двуликия Янус – сутрин казват, че най-големият им опонент е ДС, а иначе назначават Божидар Димитров за министър, назначават областни управители от ДС, ръководители на агенции от ДС. Дори премиерът каза, че това го прави, защото му е много добър приятел, когато само СДС и Синята коалиция настояваше това да не се случва", припомни Димитров.

Според него Първанов е мозъчен център на ДС и това се вижда от назначенията на посланиците-агенти от ДС по време на неговия мандат.
От СДС предлагат всички партии да се обединят около нов обществен договор, с който никога повече за изборни длъжности да не бъдат предлагани хора с агентурно минало.
Те искат и незабавно да бъдат отстранени кадрите на ДС от държавното управление.

Ако има искане за вот на недоверие, тогава ще говорим, лаконични бяха сините на въпрос дали ще подкрепят БСП, които в събота се заканиха да искат вот срещу кабинета. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Синята коалиция настоя премиерът да се освободи от Цветанов и Танов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди