изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 23:46 EEST
Ръководството на ДПС: Мотивите на Касим Дал са провокативни    
Политика

Централното оперативно бюро (ЦОБ - висшето партийно ръководство) на Движението за права и свободи приема оставката на Касим Дал, съобщи зам.-председателят на партията Христо Бисеров. "ЦОБ обаче счита мотивите за оставката за провокативни и клеветнически, увреждащи авторитета на партията.



ЦОБ категорично заявява, че единството на партията не е застрашено и структурите ще дадат оценка на този политически акт и че той е свързан с политическа отговорност", посочи Бисеров.

През февруари Централният съвет на ДПС ще вземе решение дали Дал да бъде изключен от партията.

В писмо до структурите на ДПС миналата седмица бившият зам.-председател на движението Касим Дал обвини лидера Ахмед Доган, че е довел партията до тежък колапс и небивала изолаци. Дал обвини и ръководство на ДПС, че са "хора без тръпка и разбиране за "каузата ДПС".

Той обяви, че напуска ЦОБ на партията, но не и ДПС.

Днес Касим Дал трябваше да участва в заседанието на висшето партийно ръководство, но пред журналисти в Антоново в понеделник той обяви, че настоява да говори единствено пред Централния съвет на ДПС и изказа мнение, че Доган трябва да се оттегли.

Според другия зам.-председател на ДПС Лютви Местан, оставката на Дал не може да се приравни на институционална криза в партията и да постави под опасност нейното единство.

"Мотивите са ярък акт на клеветнически обвинения срещу партията ДПС", категоричен бе той.

"Моля днес да не смесваме уставно гарантираното право на всеки член на ДПС да изразява не рядко и алтернативни мнения, с клеветнически обвинения. Те напускат полето на уставно определения уставен диалог на организацията", каза Местан.

На Централен съвет ще се обобщят категоричните позиции на структурите на ДПС и ще се вземе окончателно решение какво ще е мястото на Дал в партията оттук нататък, посочи той.

http://www.vesti.bg

 


Сходни връзки

Ръководството на ДПС: Мотивите на Касим Дал са провокативни | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди