изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:08 EET
Добричкият окръжен съд решава за замяна на наказание пробация на 27-годишен, напуснал страната    
Ред и сигурност

Добричкия окръжен съд обяви за решаване наказателното дело, образувано по предложението на Пробационния съвет с район на действие Районен съд – гр. Добрич, за замяна на наложеното на 27-годишния Сезгин Н. Х. от с. Овчарово наказание пробация с лишаване от свобода.



Днес съдебният състав даде ход на съдебното заседание в отсъствието на Сезгин Х., след като назначи за негов представител определеният от Добричката адвокатска колегия защитник. Наказателно-процесуалният кодекс позволява делото да се гледа в отсъствието на подсъдимия, когато той е извън пределите на страната и местонахождението му не е известно.

На 14.10.2010 г. Сезгин Х. е бил осъден от Районен съд – Добрич, за това, че 28.04.2010 г. в Добрич, в едногодишния срок от наказването му по административен ред за управление на моторно-превозно средство без съответното свидетелство с наказателно постановление от 27.04.2009 г. на началника на Второ РУП на МВР – Добрич, влязло в сила на 02.12.2009 г., е извършил такова деяние, управлявайки автомобил. Той е наказан с две пробационни мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 8 месеца и задължителни периодични срещи с пробационен служител за същия срок.

Изпълнението на наказанието е започнало на 27.10.2010 г. До 03.11.2010 г. Сезгин Х. е полагал подписи при кмета на с. Овчарово. На 24.11.2010 г. пробационен служител посетил дома му и разбрал от майка му, че е отишъл да работи в София. На 13.12.2010 г. бил проведен разговор и с братята на Сезгин Х. Пробационната служба смята, че той самоволно е прекратил изпълнението на наложеното му наказание и то трябва да бъде заменено с лишаване от свобода.

Представителят на държавното обвинение пледира, че искането на Пробационната служба е основателно. Прокурорът посочи, че Сезгин Х. има две минали осъждания, като едното е на условно лишаване от свобода. След изтичане на изпитателния срок по тази присъда, той е извършил деянието, за което сега е наказан. Той е реабилитиран по право и законът позволява отново да бъде наказан с условно лишаване от свобода.

Служебният защитник на Сезгин Х. пледира, че като млад човек той е в състояние да се поправи и не е дообмислил последиците при неизпълнение на пробационното наказание. Адвокатът подкрепи становището на прокуратурата и поиска замяна на наказанието пробация с условно за същия период от време.

Сезгин Х. има основно образование, не е женен, не работи. Той е осъждан за кражби.

 

18.01.2011 г.                                            Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

Добричкият окръжен съд решава за замяна на наказание пробация на 27-годишен, напуснал страната | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди