изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:12 EET
АКЦИИТЕ НА „АЛБЕНА” АД СРЕД ТОП 10 НА 2010 Г.    
НовиниАкциите на „Албена” АД са сред десетте акции, които инвеститорите на БФБ трябваше да притежават през 2010 г.

Десетина са компании, които са били на фондовия пазар през последната година и са се оказали добра инвестиция за всеки, който ги е открил навреме, пише Investor.bg. И за разлика от космическата доходност, която отчитат дружества с по един-два прехвърлени пакета през годината, тук говорим за компоненти на широкия индекс BG40.
Безспорен лидер по ръст на пазарната капитализация е шуменската компания Алкомет. През последната година акциите на дружеството са се изстреляли с цели 103%, което е ненадминато постижение за нито една от останалите по-ликвидни компании на БФБ-София.
Втората позиция се държи от Индустриален Капитал Холдинг АД. Книжата на компанията са повишили цената си с цели 57 на сто за последната година, като основният ръст бе генериран през декември, когато при прехвърлен обем от над 40 хил. акции цената на дружеството скочи с 36%.
Сходна е ситуацията и с третата по поскъпване за последната година позиция – Фонд за недвижими имоти България АД. Ръст в цената на акциите от 45% през последните два месеца заличи натрупан от началото на 2010 година спад и донесе поскъпване от 43% за последните 12 месеца.
След топ три следват пет компании, които са донесли доходност между 30 и 35 на сто на своите акционери през последната година. Това са ЕМКА АД, Биовет АД, Елхим Искра АД, Стара планина Холд АД и Петрол АД.
Челната десетка се допълва от емисиите на М+С Хидравлик АД и Албена АД. За последната година пазарната капитализация на двете дружества е нараснала с по около 16 на сто, показват изчисленията.
 


Сходни връзки

АКЦИИТЕ НА „АЛБЕНА” АД СРЕД ТОП 10 НА 2010 Г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди