изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:18 EEST
ШОПИНГ В „МАЛКИЯТ ПАРИЖ" ОРГАНИЗИРА „АЛБЕНА”    
Новини„Албена” организира автобусна екскурзия с цел шопинг до Букурещ.

Тя е наречена „шопинг в Малкия Париж”. Пътуването е за два дни с автобус, включва една нощувка. Тръгването може да е от Добрич, Варна, Велико Търново или Русе, а цената е 144 лева.
В първия ден по обяд се пристига в Букурещ - най-големия град в Югоизточна Европа с 2 082 000 жители. Той е основан през 1459 г. на двата бряга на р. Дамбовита и е известен още като "Малкият Париж" заради артистичния си живот и красивата си архитектура. Между двете световни войни тук са построени десетки красиви и изискани сгради от френски архитекти в стил "fin du siecle". При предвидената панорамна обиколка на столицата с местен екскурзовод могат да се видят Триумфалната арка - копие на парижката Триумфална арка, Храмът на музиката "Атене" - концертен и фестивален център, една от емблемите на Букурещ, която се отличава със своя стил и купол с височина от 30 м., Националният театър - символ на театралната бохема, Парламентът - втората по големина административна сграда в света след Пентагона, построена на площ от 45 дка от 20 000 работници при управлението на Николае Чаушеско. Екскурзията включва още патриархалната катедрала и дворец - духовен център на града, впечатляващи с класическия си стил с барокови елементи, университета - младото сърце на столицата, Площада на революцията, Площада на победата и Кралския дворец.
Предвиден е шопинг в търговските центрове „Червения Дракон” и „Баняса”.
 


Сходни връзки

ШОПИНГ В „МАЛКИЯТ ПАРИЖ" ОРГАНИЗИРА „АЛБЕНА” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди