изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:07 EET
ДОБРИЧКО УЧАСТИЕ В ИЗЛОЖЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО В ЩУТГАРТ    
ОбразованиеНа панаира на образованието "Дидакта" в германския град Щутгарт от 22 до 26 февруари 2011 на щанда на Европейския съюз ще бъде представен българо-германският проект "Transire: Grenzen interaktiv uberschreiten. Пресичайки границите интерактивно".


Той се осъществява от ученици от Финансово-стопанска гимназия "Васил Левски" В Добрич и младежи от гимназия "Коменски" в баварския град Дегендорф. Проектът ще бъде предстaвен със специална презентация в частта "Електронно учене" , съобщиха за НДТ от ФСГ. Освен това, същият проект ще бъде представен и на щанда на eTwinning- Германия  в рамките на специалното изложение "Подпомагане развитието на компетентности, повишаване на квалификацията, посредничество при ориентирането: Образование чрез медии 2.0"
"Transire: Grenzen interaktiv uberschreiten. Пресичайки границите интерактивно" е избран за участие в панаира на образованието в Щутгарт, тъй като поощрява общуването /най-вече в реално време/ на млади хора в защитена социална мрежа и е умело интегриран в учебната програма, обясниха от ФСГ "Васил Левски". Чрез многобройни форми на виртуално общуване в еТwinning - порталa ученици от България, Германия и Италия се опознават като дискутират на немски и английски език различни теми, които те избират сами. Съществена част от проекта е преводът от и на италиански език за партньорите от Италия. Проектът е насочен основно към интеркултурното учене и чуждоезиковото обучение с автентични материали.
През месец октомври проектът получи Европейски знак за качество, а в момента кандидатства за Годишните награди на еTwinning, които ще бъдат връчени в Будапеща в началото на април. Миналата седмица в портала на eTwinning- Германия бе публикуван специален филм за проекта и работата на екипа от ФСГ"Васил Левски" и немското училище.
 


Сходни връзки

ДОБРИЧКО УЧАСТИЕ В ИЗЛОЖЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО В ЩУТГАРТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди