изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 13:50 EEST
Уникални кадри от арест заради отвличане!    
Новини Ден след като публикувахме разследването за неразкритото отвличане на шампиона по културизъм Димитър Йовичин, в редакцията се обади Цветан Мишков от родното село на жертвата Доспей, за да обясни, че е бил несправедливо задържан по същия случай на 20 декември миналата година. "24 часа" научи, че след ареста 38-годишният мъж е бил разпитван и на детектор на лъжата. Тестът показал, че той лъже, че не е участвал в организацията по похищението на Йовичин. Цветан Мишков обаче е бил освободен поради липса на доказателства.

Днес той и съпругата му Ани твърдят, че са набедени, защото Мишков е основен свидетел по друго дело за отвличане, побой и грабеж. Двамата не пожелаха да бъдат снимани за интервюто, но предоставиха запис на охранителните камери от къщата си от деня на обиските там.

- Разкажете ми за акцията на 20 декември?

Цветан Мишков: На 20 декември сутринта към 8 часа още бяхме в леглото. Срещу нас има телевизор, на който 4 охранителни камери показват какво се случва около къщата. Къщата е голяма, но е недовършена. В нея живеем три семейства, като всяко ползва по една-две стаи.

Точно се приготвяме да ставаме, когато виждаме как отпред спират четири коли. От тях наизлизаха маскирани. И друг път сме имали обиск, но този път много се уплашихме - решихме, че са ни пратили баретите.

Показах се на прозореца и им казах, че слизам. Тогава един от цивилните викна: "Айде слизай, бе, цял ден ли ще те чакам?!" Спуснах се бързо долу и тъкмо хващам дръжката, за да им отворя, и те разбиха и направо ме сгазиха долу на плочките с викове: "Лягай бе, мършо!" Не очакваха такова посещение, защото не съм направил нищо. Хвърлиха ме на плочките и аз им казах на тези, маскираните с автоматите, че в къщата има деца, да не ги уплашат.

- После какво се случи?

Цв. М.: После не знам, защото аз си останах да лежа на пода.

Ани Мишкова: Вратата на спалнята се отвори и се показа един маскиран човек с автомат. Аз бях по нощница, детето ни лежеше на леглото. Човекът отсреща с автомата извика: "Не мърдайте!"

Аз му казах: "Спокойно. Това е дете. Не го стряскайте." Те разбиха почти всички врати в къщата. Това, което се случи на нас, се е случило и на другите две семейства. След това влязоха и цивилни, представиха се и започнаха обиск.

Цялото разследване на Слави Ангелов четете само в печатното издание на "24 часа"

http://www.24chasa.bg

 


Сходни връзки

Уникални кадри от арест заради отвличане! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди