изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 02:30 EEST
ПРЕДЛАГАТ КМЕТОВЕТЕ ДА НАЗНАЧАВАТ ДОМСЪВЕТИТЕ    
НовиниВ община Добрич са регистрирани 1400 сгради в режим на етажна собственост

Кметовете вече ще назначават домсъвети там, където обитателите не са си ги избрали сами. Такава промяна в Закона за управление на етажната собственост (ЗУЕС) е внесло правителството в парламента. Към момента законът изисква до юни 2010 г. всички собственици на жилища в обща сграда или в един вход да проведат общи събрания, да си изберат управа, да се впишат в новия модел домова книга и да подадат в общината заявление за регистрация на етажната собственост. Ако някоя съседска общност е пропуснала този срок, тогава кметовете - до края на юни 2011 г. да организират общи събрания. И до днес обаче много обитатели на блокове и кооперации нито са си избрали домсъвети, нито са се регистрирали в общината.
Според предложението, ако при свиканите от кмета събрания не се съберат поне 33% от собствениците на идеални части в етажната собственост, кметът има срок от 14 дни да избере управа на блока (по закон домсъветът трябва да се състои поне от трима души), пише "Сега".
Ако градоначалникът не смогва с всички блокове, може да упълномощи свои подчинени да се заемат с кадруването по входовете.
От община Добрич информират, че през 2010 г. продължи активната работа по регистрацията на сградите/входовете в режим на етажна собственост. Бройката на регистриралите се в общината в края на годината  наброява 1400. За собствениците, които не са изпълнили задълженията си, се провежда масова информационна кампания и служители на общината организират свикването на общи събрания.
 


Сходни връзки

ПРЕДЛАГАТ КМЕТОВЕТЕ ДА НАЗНАЧАВАТ ДОМСЪВЕТИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди