изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 12:32 EEST
СПЕШНИ МЕРКИ ЗА ШАПА В ДОБРИЧКО    
НовиниПоложението е сериозно, болестта се разпространява изключително бързо, предупредиха от РВМС по време на заседанието на областната епизоотична комисия

Въвеждат се ограничителни мерки за недопускане на шап в област Добрич, стана ясно на проведеното вчера заседание на областната епизоотична комисия. Тя бе свикана от областния управител във връзка с констатирано огнище на болестта шап в с. Кости, общ. Царево, Бургаска област и заповедта  на генералния директор на НВМС относно мерките за профилактика, ограничаване и ликвидиране на болестта шап по двукопитните животни и за условията и реда за прилагането им.
Според директора на РВМС д-р Красимир Калинков, положението е сериозно, болестта се разпространява изключително бързо и е необходимо стриктно изпълнение на ограничителните мерки, за да се овладее ситуацията.
Във връзка със заповед на директора на НВМС д-р Войнов, е въведена забрана на придвижването на двукопитни животни, с изключение на такива, предназначени за незабавно клане. Транспортирането ще се осъществява само след клиничен преглед. Забранява се провеждането на пазари. В областта се засилва и контролът по нерегламентираните тържища за животни съвместно с ОД „Полиция”. РВМС ще извършва съвместни проверки с  органите на МВР и при установяване на незаконно транспортиране, изрично е указано – животните да се умъртвяват на място, а труповете им да ще се насочват за обезвреждане.   
     Областната епизоотична комисия ще уведоми общините и ще препоръча  да се заостри вниманието и да се засили контролът по пътищата на региона, както и  да се проведат заседания на общинските комисии там, където не са проведени до момента.
 


Сходни връзки

СПЕШНИ МЕРКИ ЗА ШАПА В ДОБРИЧКО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди