изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:26 EET
HSBC: Китай може да повиши лихвата си още този месец    
КитайP1030308 От HSBC очакват първото повишение на основния лихвен процент за тази година в Китай да бъде още този месец, след като бяха публикувани редица по-силни от очакванията икономически данни и така фокусът на вниманието е насочен към риска от инфлация. Ръстът на БВП от 9.8% за четвъртото тримесечие изненада участниците на пазара, които прогнозираха покачване от 9.4%.

Въпреки, че инфлацията спря ръста си преди месец, то се вярва, че това е само временно явление и ще започне отново, особено покрай търсенето на стоки около Китайската нова година, както и заради недостиг на някои хранителни продукти в резултата на изключително студения зимен сезон. Влияние върху инфлацията ще окажат и кредитния ръст, както и покачването на световните цени на стоките.
От HSBC поддържат мнението, че Китай ще увеличи и изискванията за минимален банков капитал с още 150 базисни пункта, а основният лихвен процент ще повиши на два пъти с 25 базисни пункта през следващите шест месеца.
Източник: Trader.bg
 


Сходни връзки

HSBC: Китай може да повиши лихвата си още този месец | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди