изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:38 EEST
Добричлия получи 8 месеца лишаване от свобода, заради подкуп    
Ред и сигурностНаказание 8 месеца лишаване от свобода наложи Добричкият окръжен съд на 41-годишния Димитър Н. Н. от Добрич. Той бе признат за виновен, че на 11.11.2010 г. в гр. Добрич по бул. „Добруджа” е дал подкуп в размер на 30 лв. на длъжностни лица от  полицейски орган – двама старши полицаи от Първо РУ „Полиция” – Добрич, за да не извършат действия по служба – съставяне на акт за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата. Съдът определи наказанието да бъде изтърпяно в затворническо заведение от закрит тип при строг режим и му наложи и глоба в размер на 500 лв.

То е съобразено с института на Съкратеното съдебно следствие, по чийто ред бе разгледано делото след като Димитър Н. призна извършеното и фактите и обстоятелствата, изнесени в обвинителния акт.

В него е посочено, че на 11.11.2010 г. подсъдимият, заедно с брат си и сестра си били на гости на село и вечерта се прибирали в гр. Добрич. Те пътували с лек автомобил „Опел Вектра”. Димитър Н. шофирал независимо, че нямал свидетелство за управление на моторно-превозно средство. Към 22,30 ч. те навлезли в Добрич, като се движели по бул. „Добруджа” към центъра. Около 22,40 ч. автомобилът бил спрян от полицейски служители. Те поискали документите за проверка и Димитър Н. дал всички, с изключение на свидетелство за управление на моторно-превозно средство. Единият полицай поискал повторно шофьорската книжка, а водачът отговорил, че няма такава.

Тогава служителят на реда го поканил до патрулния автомобил за съставяне на акт за констатирано административно нарушение по Закона за движение по пътищата. Достигайки до служебната кола, подсъдимият подхвърлил нещо в нея през полуотворения прозорец на предната лява врата. Двамата полицаи, които били извън  автомобила,  забелязали това и осветили седалките. Те забелязали на предната лява седалка сгъната банкнота от 20 лв. Единият служител на реда му обяснил отговорността, която носи за стореното, а Димитър Н. отговорил: „30 лв., за да се почерпите”. Тогава му били поставени белезници и съобщено в дежурната част на Първо РУ „Полиция” за станалото.

Димитър Н. има начално образование, женен е, безработен, осъждан.

Присъдата на Добричкия окръжен съд може да бъде обжалвана и протестирана в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Варна.  

 

20.01.2011 г.                                                        Пресслужба Добрички окръжен съд
 


Сходни връзки

Добричлия получи 8 месеца лишаване от свобода, заради подкуп | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди