изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:54 EEST
И Финландия не ни иска в Шенген    
Европейски съюзФинландия се присъедини към Франция и Германия, че засега България и Румъния не трябва да се присъединяват към Шенгенската зона. Финландският комитет по европейските въпроси прие официална позиция по време на среща миналата седмица. Това заяви говорителят му Мико Норос, като допълни, че е било решено обявяването му да съвпадне с визитата на френския министър по европейските въпроси Лоран Вокиез в Хелзинки в четвъртък, предаде АФП, цитирана от "Фокус" и БНР.

„Много важно е за нас, че днес за пръв път финландското правителство заяви официално, че има съмнения, че правителствата на Румъния и България са готови да се присъединят към Шенген сега”, заяви Вокие.

На съвместна пресконференция финландският министър по европейските въпроси и имиграцията Астрид Торс каза, че Румъния и България са свършили добра работа досега в спазването на изискванията за присъединяване към Шенген, но трябва да се направи още.
И двете страни трябва да предприемат конкретни действия за засилване на борбата с корупцията и престъпността, обясни тя.

В четвъртък Лоран Вокиез бе категоричен, че приемането на Румъния и България в Шенген би застрашило сигурността на Европа, предаде БНР. Ако базата данни на Шенгенското пространство попадне в ръцете на хора от международната организирана престъпност, цялата вътрешна европейска сигурност ще пострада, заяви Вокиез.

"Има един сектор около Румъния, България и Гърция, където са съсредоточени три четвърти от проблемите", свързани с влизането на лица и стоки в ЕС - "незаконна имиграция, трафик на оръжие, наркотрафик, трафик на деца", подчерта френският министър по европейските въпроси.

Германия засега остава против присъединяване на Румъния и България в Шенген, заяви вчера германският вътрешен министър Томас де Мезиер.

Неотдавна Холандия също заяви, че не смята страната ни за готова да влезе в Шенген. Холанският посланик у нас Карел ван Кестерен изтъкна, че кандидатстващата страна трябва да гарантира вътрешната си сигурност и добави, че се надява за положителен мониторингов доклад на комисията (през юли - бел.ред), който да оправдае решението за приемане на България. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

И Финландия не ни иска в Шенген | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди