изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:50 EET
ИЗГЛЕДИ ЗА ВРЕМЕТО ЗА ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ за периода от 21 - 27 януари 2011 година    
Времето

В петък ще е облачно. Ще завали дъжд, отначало в Югоизточна България и по Южното Черноморие, а до края на деня и в останалите райони. Ще духа слаб, по Черноморието до умерен вятър от изток-югоизток. Минимални температури между минус 1 и плюс 4 градуса, по Черноморието до 6, максимални 3-8 градуса.

През следващото денонощие валежите ще се усилят, като на места в Североизточна България, главно районите на Предбалкана, Лудогорието и поречието на Дунав до края на деня дъждът ще премине в сняг.



 Там вятърът постепенно ще се обърне от североизток и температурите ще се понижават -  дневните ще са от 0 до 4 градуса. В останалите райони ще продължи да духа до умерен вятър от югоизточна четвърт, температурите ще достигнат 5-10 градуса и валежите ще са от дъжд.

В неделя почти навсякъде ще вали сняг и ще се образува снежна покривка, ще има и навявания. Само в крайните югоизточни райони валежите ще са предимно от дъжд. Ще духа умерен, по Черноморието временно до силен североизточен вятър. Максималните температури ще са около 0, по Южното Черноморие до 4-5 градуса.

През нощта срещу понеделник валежите ще спрат, а през деня облачността ще се разкъса. Вятърът ще се обърне от северозапад.  Температурите ще се понижат - преобладаващите минимални ще са от минус 8 до минус 3 градуса, а максималните – от минус 4 до плюс 1.

До края на периода ще остане студено с типично зимни температури – максималните около и под 0, а минималните на места ще са под минус 10 градуса. Ще има променлива облачност, но почти без валежи. Вятърът постепенно ще отслабне.

Вълнението на морето най-често ще е 2-3 бала, в началото на следващата седмица с обръщане на вятъра от северозапад по крайбрежието ще отслабне до 1-2. Температура на морската вода от 6-8 градуса в началото ще се понижи до 3-5 градуса в края на периода.

 

Деж. синоптик: Л. Маджаров

 


Сходни връзки

ИЗГЛЕДИ ЗА ВРЕМЕТО ЗА ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ за периода от 21 - 27 януари 2011 година | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди