изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:10 EEST
Димитър Борисов: Платежното на РЗС е фалшификат    
Политика“Това е някакъв фалшификат.” Така съсобственикът на сметопочистващата фирма “Титан АС” Димитър Борисов коментира пред “Труд” копието на платежно нареждане, разпространено преди ден от РЗС. Според разпечатката фирмата е платила 150 000 лв. на съпредседателката на ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова по договор за наем. Копието е с дата 15 декември 2007 г. Тогава Фидосова е била член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Димитър Борисов заяви, че информация за превеждани пари на Фидосова във фирмата няма.

От РЗС в петък не казаха каква е гаранцията за автентичност на документа, а оставиха интерпретациите на медиите. Пред “Труд” заместник-председателят на РЗС Емил Василев вчера каза за реакцията на “Титан”, че тя е същата, каквато бе реакцията на властта на изнесените записи на подслушани разговори между шефа на митниците Ваньо Танов, премиера Бойко Борисов, министри и депутати. “Всички чуват и разпознават гласовете, но се твърди, че няма такова нещо”, каза Василев.

Попитан за автентичността на документа, Василев обяви: “Това е тест за НАП и прокуратурата. Ако отново си затворят очите, за да пазят ГЕРБ и властта, тогава Яне Янев ще се окаже прав, че в България няма смисъл да се занимаваш с политика.”

Фидосова в петък първо отсече, че не знае какви документи е извадил Яне Янев, не знае за какви пари се говори, а после разпространи гневна декларация. Вчера в предаването “Директно с Карбовски” на Нова тв ГЕРБ-ерката отрече да е вземала пари от “Титан”. Фидосова призна, че в Монтана е отдала половин партерен етаж на банка и друг имот на частна фирма, но с “Титан АС” нямала договори. Сумата я няма в данъчната й декларация за 2007 г., защото не я е вземала.

Проверка на “Труд” в Монтана показа, че “Титан АС” няма бизнес в града. В периода 2003-2009 г. дружеството “Титан - Север” е чистело Лом, но там имало собствен офис, не под наем.

“Градски легенди” за Алексей Петров и Яне Янев

Не знам какви са отношенията между Яне Янев и Алексей Петров, та да излизат неща, че се били карали, коментира вчера Емил Василев публикацията във в. “Уикенд”, че лидерът на РЗС и бившият съветник в ДАНС скъсали отношенията си. Според заместника на Янев в партията “градските легенди по въпроса са, меко казано, силно преувеличени от медиите”. Той обясни, че се е запознал с Алексей Петров, когато той бе в ДАНС преди акцията в Рибново. “Оттогава съм го виждал 1-2 пъти”, каза Василев. Според него спекулациите за близостта на РЗС с Петров дошли, след като Петров подкрепил по медиите подписката за нова конституция. Василев уточни, че като зам.-шеф на РЗС няма как да не знае, ако има близост между Петров и партията. Алексей Петров в събота бе изключил телефона си.

http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Димитър Борисов: Платежното на РЗС е фалшификат | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди