изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 23:21 EEST
WALT DISNEY RECORDS/ Анимато Мюзик представят саундтрака на GNOMEO & JULIET    
Култура

Саундтракът включва нови и класически песни на Elton John и Bernie Taupin, плюс музика от James Newton Howard




Walt Disney Records ще издаде саундтрака на анимационния филм “Gnomeo & Juliet” на 8 февруари 2011. В България албумът ще бъде на музикалния пазар от Анимато Мюзик
 с медийната подкрепа на Радио FM + Винаги най-добрата музика.

 

В саундтрака има 14 парчета, между които девет нови и класически песни на един от най-великите тврочески тандеми в поп музиката за всички времена – Елтън Джон и Бърни Топин, в изпълнение на самия сър Елтън. Измежду най-ключовите парчета са две съвсем нови песни “Hello Hello” и “Love Builds a Garden”, както и сензационния римейк на #1 хита от 1973 - “Crocodile Rock”, изпят като дует с Нели Фуртадо. Саундтракът също така включва селекция от номинирания за Оскар композитор Джеймс Нютън Хауърд и Крис Бейкън.

 

Класическите записи на Елтън Джон в саундтрака включват “Saturday Night’s Alright for Fighting”, “Don’t Go Breaking My Heart” (дует с Kiki Dee), “Bennie and the Jets”, “Tiny Dancer” и “Your Song.” Ето какво казва и самият Елтън: „Винаги съм писал заедно с Бърни. Той пише текстовете, а аз пиша мелодията и ми харесва така. Филмът е голяма любовна история и е много забавен.”

 

Многократният носител на награди Tony®, Grammy® и Oscar® певец, автор, музикант и хуманитарно ангажирана персона сър Елтън Джон е истинска музикална легенда. В кариерата му от над 4 десетилетия той е продал над четвърт билиона албуми и е имал над 50 хита в Top 40. Успехът му е масивен, от записите му до концертните зали, от филмите до триумфите на Бродуей. Списание Billboard Magazine го определи за най-успешния соло артист в историята. Първият му опит да пише музика за анимационен филм беше за „Цар Лъв”, боксофис хит от 1994.

 

Подобно на своя дългогодишен съавтор, Бърни Топин е един от най-успешните автори на песни в историята на поп музиката.

 

Бивш член на бандата на Елтън, Джеймс Нютън Хауърд е писал музика за филми като „Хубава жена”, „Шесто чувство”, „Беглецът” и предстоящия “Green Hornet.”

 

Базиран на безсмъртната любовна история на Уилям Шекспир, “Gnomeo & Juliet” дава на пиесата неочаквано комичен обрат. Две градински джуджета, Гномео (с гласа на James McAvoy) и Жулиета (с гласа на Emily Blunt) се опитват да избегнат трагедията и да намерят щастливия край на своята любовна афера. Но в лудницата от пластмасови розови фламингота, враждуващи съседи и надбягващи се косачки, ще успее ли тази млада двойка да намери щастието? С гласовете си във филма участват още носителят на Оскар Майкъл Кейн и Маги Смит, Джейсън Стейтъм, Патрик Стюърт, Ашли Дженсън, Стивън Мърчант, Ози Озбърн, Доли Партън и Хълк Хоуган.

 

Какво привлича Елтън Джон да се включи в проекта? “‘Ромео и Жулиета” е една от най-великите любовни истории за всички времена”, казва Елтън Джон, който също така е и изпълнителен продуцент. „А пък градинските джуджета са радват на огромна почит в много страни по целия свят. И решихме, че това е много добра идея.”

 

“Gnomeo & Juliet” е продуциран от Бейкър Блъдуърт, Стийв Хамилтън Шоу и Дейвид Фърниш, изпълнителен продуцент – Елтън Джон.

 

Филмът ще атакува кината в България на 18 февруари, разпространява А+ Филмс.

 

Саундтракът на “Gnomeo & Juliet” излиза на музикалния пазар у нас от Анимато Мюзик/ Disney Records на 8 февруари с медийната подкрепа на Радио FM+.

 

 

Филмът ще се разпространява у нас от A+ Филмс.

Премиера: 18 февруари 2011

 


Сходни връзки

WALT DISNEY RECORDS/ Анимато Мюзик представят саундтрака на GNOMEO & JULIET | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди