изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:59 EEST
ПРАВИТЕЛСТВОТО ОБЯВИ ДВА ОБЕКТА НА НЕК С НАЦИОНАЛНО ЗНАЧЕНИЕ    
НовиниПравителството определи два енергийни линейни обекта в областите Добрич и Бургас за обекти с национално значение.

 Това са електропровод ВЛ 110 kV п/ст „Добрич” - п/ст „Каварна 2” (Маяк), с трасе преминаващо на територията на общините Добрич, Балчик и Каварна, и електропровод ВЛ 110 kV п/ст „Айтос” - п/ст „Слънчев бряг – запад”, преминаващо на територията на общините Несебър, Айтос, Бургас и Поморие, съобщава сайтът на Министерски съвет след последното заседание на правителството. Той информира, че определянето на обектите за национални е свързано с намаляване сроковете на административните процедури по изграждането на двата електропровода.
 Първият електропровод е изключително важен и необходим за повишаване стабилността на електроенергийната система в района на Каварна, както и за присъединяване на новите ветро-генериращи мощности към енергийната система на страната. Вторият има важна роля за покриване на недостига от електроенергия в региона на к. к. „Слънчев бряг”, в следствие огромното строителство в региона и многократното повишаване потребление на електроенергия през летния сезон. Комплексът „Слънчев бряг” е една от най-атрактивните туристически дестинации по българското Черноморие и захранването му от един съществуващ електропровод 110 kV е недостатъчно.
Според запознати, с промени в закона за държавната собственост в началото на 2010 г. се дава право да бъдат отчуждавани принудително земи за подобни имоти. Отчуждаването се извършва по предложение на министрите на регионалното развитие, на финансите и на земеделието и храните.
Според Закона за устройство на територията обектите с национално значение се определят като строежи първа категория. Обекти в същата категория са производствените предприятия с над 500 души персонал, електро- и топлоцентралите с мощност над 100 мегавата, както и обекти за защита и предпазване на населението.
 


Сходни връзки

ПРАВИТЕЛСТВОТО ОБЯВИ ДВА ОБЕКТА НА НЕК С НАЦИОНАЛНО ЗНАЧЕНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди