изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:32 EEST
Българин загинал в атентата на летище Домодедово    
По светаБългаринът Николай Иванов Иванов е загинал при жестокия атентат вчера на летище "Домодедово" в Москва, съобщиха руските власти. Информацията потвърдиха и от българско външно министерство. Името на Иванов е в предварителния списък на Министерството на извънредните ситуации на Русия. Той е разпознат по личните документи. Иванов е на около 44 г., съобщи БНР. Мъжът е пътувал от Виена със самолет на авиокомпания "Лауда Еър". Говорителят на Външно министерство Весела Чернева каза, че семейството на Иванов вече е уведомено и българските власти "ще го подпомогнат в този тежък момент", цитира я БГНЕС.

По-рано Дарик радио се позова на информация на domoded24.com, че българинът Николай Иванов, който живее в Австрия и пристигнал на летище Домодедово, е в неизвестност.
Той не отговарял нито на руския, нито на австрийския си мобилен телефон, а съпругата му в Австрия нямала информация за него.

В атентата загинаха най-малко 35 души, десетки са ранените.
Разпознати са 25 от загиналите 35 души, съобщи на сайта си в. "Комсомолская правда", цитиран от БТА. Вестникът публикува списък с имената им.
Сред жертвите са шестима чужденци - двама поданици на Великобритания, граждани на Германия, Таджикистан, Узбекистан и Киргизстан.
Сред жертвите е 29-годишната писателка Анна Яблонска (с истинско име Анна Машутина), която пристигнала от Одеса, за да получи наградата на списание "Изкуство кино".

По официални данни в болница остават 87 ранени, от тях 48 са московчани, а девет са граждани на други държави. 
Сред ранените са италианският гражданин Романо Розарио и Фредерик Ортис, който според данни на министерството на здравеопазването е гражданин на Франция.
Ранен е и сръбският гражданин Милорад Милкович. Състоянието на Милкович е стабилно и животът му е извън опасност.

Състоянието на 35-годишна гражданка на Словакия се оценява като тежко. Сред пострадалите има още и германска гражданка, която е в задоволително състояние, както и трима граждани на Таджикистан, един на Молдова.

Руските специални служби били информирани за предстоящ атентат, но изпуснали трима заподозрени, които може да се окажат автори на бомбения взрив, стана ясно снощи.
Според източници от следствието самовзривилият се терорист най-вероятно е мъж с арабска външност на възраст около 35 години. Очевидци на трагедията обаче твърдят, че атентатът е извършен от жена, облечена в черни дрехи.
Все още никой не е поел отговорност за атентата.

Президентът на Русия Дмитрий Медведев е възложил на главния прокурор на Русия Юрий Чайка да провери изпълнението на законите, отнасящи се до сигурността на летище Домодедово, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.
"За съжаление, в това е нашата беда - далеч не винаги прилагаме дори такова важно законодателство. Затова дадох на прокурора поръчение да провери как действа това законодателство в Домодедово", заяви държавният глава в интервю за в. "Ведомости".
Според него, явно има нарушения в осигуряването на безопасността. "Да се пренесе такова количество експлозив не е шега работа. Трябва да понесат отговорност всички, които имат отношение към компанията, взимаща решения - мениджмънта на аерогарата", подчерта Медведев.

Атентатът повлия и на руските борсови индекси, които тръгнаха надолу, а Медведев отложи планираното за днес пътуване до Швейцария за участие в Икономическия форум в Давос. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Българин загинал в атентата на летище Домодедово | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди