изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 18:56 EEST
ЗВЕЗДИ НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ ПОДАВАТ РЪКА НА АЛЕКС    
Общество

Осем звезди на българския спорт, карали ни през годините да тръпнем пред телевизорите и да плачем от радост всеки път, когато българското знаме се издигне най-високо на пилона, се включват в благотворителната кампания "Да протегнем на Алекс ръка!". Таня Богомилова, Невяна Митева, Матей Казийски, Станка Златева, Веселин Топалов, Екатерина Дафовска, Григор Димитров и Детелин Далаклиев се обединиха около инициатива, организирана от собственика на сайта "Център спорт" и репортер във вестник "Нова добруджанска трибуна" Руслан Йорданов.


 



Той ще организирае търг в интернет с лични предмети /фланелки, плувни шапки, очила, шах и др./ с автограф на олимпийските ни, световни и европейски шампиони - повечето от тях избирани за Спортист №1 на България през последните години. Всички събрани средства ще бъдат предоставени на родителите на 4-годишната Александра Маркова от Добрич, която се нуждае от лечение в Израел. Досега семейството и приятелите на детенцето са събрали над 13 хиляди лева чрез различни кампании, подкрепени от певци, училища и детски градини, политици, медии и цялата общественост на Добричка област
Любителите на спорта и бизнесмени ще имат уникалната възможност да наддават за бялата плувна шапка с трибагреника на олимпийската ни шампионка от Сеул 1988 Таня Богомилова, която същата година бе избрана и за Спортист №1 на България. Плувна шапка е предоставила и другата ни златна рибка в историята на родното ни плуване - Невяна Митева. Двете плувкини са дарили и чифт очила. Настоящата най-добра спортистка на страната ни Станка Златева се включва в благородната кампания със свое трико, с което е ковала победите за България по големи състезания. В търга ще участва и фланелка на една от най-големите звезди на световния волейбол Матей Казийски. Тенисист №1 на България Григор Димитров също изпрати в Добрич своя фланелка с автограф. Олимпийската ни шампионка в биатлона от Нагано 1998 г. и Спортист №1 на България през същата година Екатерина Дафовска подпомага инициативата със стартов номер от Холменколен.
Гросмайстор Веселин Топалов, който е световен шампион по шахмат и Спортист №1 на България за 2005 година, предостави шах. Златният медалист от шампионата на планетата в Милано и Спортист №1 на страната ни за 2009 година Детелин Далаклиев също е дал съгласие да подкрепи благотворителната кауза. 
Кампанията ще се проведе в сайтовете centersport.org и ndtnews.hopto.org през втората половина на февруари и ще продължи 7 дни. Идеята е Седмицата на доброто да се превърне в традиция, като през следващите години със средствата от продадените предмети на топ спортисти да се подпомагат талантливи състезатели от Добрич. 

Профилът на Алекс във Фейсбук е "Да протегнем на Алекс ръка!".

Родителите на Алекс са разкрили и банкова сметка:
IBAN сметка: BG29UNCR70001502098286, BIC: UNCRBGSF, в евро BIC: UNCRBGSF, УниКредит Булбанк - клон Добрич.


 


Сходни връзки

ЗВЕЗДИ НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ ПОДАВАТ РЪКА НА АЛЕКС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди