изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-29 @ 07:28 EEST
Добричкият окръжен съд разглежда жалба срещу присъда за трафик на хора    
Ред и сигурностВ 30-дневен срок Добричкият окръжен съд ще се произнесе по жалбата на Ангел Р. Хр. и брат му Слави Р. Хр. срещу постановената срещу тях от Районен съд – Добрич, присъда. На 20.09.2010 г. първоинстанционният съд е признал 36-годишния Ангел Хр. от Добрич за виновен в извършването на следните деяния: през юни 2005 г. до 30.08.2005 г. в гр. Фитуерас, Кралство Испания той е набрал и приел Г.Р. от Добрич с цел да бъде използвана за развратни действия, независимо от нейното съгласие, като деянието е извършено чрез обещание, даване и получаване на облаги.

На 20.08.2005 г. е транспортирал от Република България до Кралство Испания и превел през границата на страната – ГКПП Кардам същата добричлийка с цел да бъде използвана за развратни действия, независимо от нейното съгласие, като деянието е извършено чрез използване на облаги. На 28.11.2005 г. той е транспортирал от България до Испания и превел същото лице през ГКПП Калотина с цел да бъде използвана за развратни действия, независимо от нейното съгласие, като деянието е извършено чрез използване на облаги. На 17.07.2006 г. Ангел Хр. я е транспортирал от България до Испания като й превел  през ГКПП Калотина със същата цел. През февруари 2007 г. и през ноември 2007 г. в Кралство Испания той е приел Г.Р. с цел да бъде използвана за развратни действия, независимо от нейното съгласие,  като деянието е извършено чрез използване на принуда и получаване на облаги.

През юли 2009 г. в гр. Джанкуера - Кралство Испания, Ангел Хр. е  склонил В. Б. от Севлиево към проституция. През същия месец, в съучастие, като съизвършител с брат си Слави Хр., той е набрал в Джанкуера и транспортирал, укрил, приемал в Република Германия и транспортирал през границата на Кралство Испания, отделно лице – В. Б. с целта да бъде използвана за развратни действия, независимо от нейното съгласие, като деянието е извършено чрез използване на принуда и получаване на облаги.

Районен съд – Добрич, е наложил на Ангел Хр. наказание 4 година и 11 месеца лишаване от свобода при строг режим в затворническо общежитие от закрит тип и глоба в размер на 15 хил. лв.

Ангел Хр. има начално образование, не е семеен, осъждан е, безработен.

Районен съд – Добрич е признал Слави Хр. за виновен за това, че през юли 2009 г. в съучастие, като съизвършител с Ангел Хр. в гр. Джанкуера, Кралство Испания е набрал, транспортирал, укрил, приемал в Република Германия и транспортирал през границата на Кралство Испания, отделно лице – В. Б., с цел да бъде използвана за развратни действия, независимо от нейното съгласие, като деянието е извършено чрез използване на принуда и получаване на облаги. Районният съд е наложил на Слави Хр. наказание от 4 години и 11 месеца лишаване от свобода и глоба в размер на 15 хил. лв.

Слави Хр. има начално образование, не е женен, не е осъждан, безработен е.

По молба на подсъдимите и след като те са признали фактите и обстоятелствата, изложени в обвинителния акт, Районен съд – Добрич е допуснал делото да се гледа като съкратено съдебно следствие и е постановил наказанията им в съответствие с този ред.

Адвокатът на подсъдимите обжалва присъдата, с молба тя да бъде отменена и делото да бъде върнато за ново разглеждане, подзащитните му да бъдат оправдани или наказанието им да бъде намалено. В съдебната зала защитникът обясни, че търси частично оправдаване на Слави Хр., който не бил участвал в транспортирането на В.Б. до Германия и не бил имал идея за извършване на такова престъпление. Адвокатът смята, че са допуснати нарушения при формулирането на обвинителния акт и при изготвяне на мотивите на районния съд.

Представителят на държавното обвинение пледира да бъде потвърдена присъдата спрямо двамата подсъдими, тъй като не противоречи на закона. Районният съд им е наложил наказания под минималния предвиден в Наказателния кодекс размер. Ангел Хр. е съсипал живота на две жени. Двамата са направили изявление пред съдебния състав, че признават фактите и обстоятелствата в обвинителния акт. Предвид тези факти е безочие да искат по-леко наказание и да пишат жалба, че са невинни, смята прокурорът.  

Според обвинителния акт през 2005 г. Г.Р. се намирала в Испания и се занимавала с проституция, но нямала сводник. В средата на юни тя започнала за работи за Ангел Хр., който я завел да живее в неговия хотел. На четвъртия ден след като я приел, той й нанесъл побой с кожен колан и това станало практика. Той й взел личните документи и заработените пари и ограничавал контактите й с близките й в България. След проверка на документите за самоличност в Испания Ангел Хр. бил принуден да се върне в България, а след него се прибрала и Г.Р. С побои и уговорки, той я транспортирал още три пъти до Испания с цел да бъде използвана за развратни действия. През есента на 2006 г. в гр. Фитуерас е била убита българска проститутка, с която Г. Р. работела заедно. Жената се уплашила и се върнала с автобус в България. След многобройни заплахи, че ще й изпрати хора, които да я пребият, през февруари 2007 г. Г.Р. се върнала в Испания и била заставена на работи на пътя в гр. Джанкуера и на паркинг, като ежедневно търпяла побоища. Обвинението посочва, че Ангел Хр. е транспортирал и други момичета за развратни цели, като някои от тях ставали свидетели на побоите, които нанасял на Г.Р. През 2009 г. тя се запознала с френски гражданин, който й давал пари, за да не проституира и да изплати на братята сводници натрупаните задължения от наем. С парите, получени от него, тя закупила автомобил „Форд Мондео” и успяла да убеди Ангел Хр. да се върнат в България. Французинът продължил да изпраща пари на Г. Р., а братята ги вземали с обещание, че ще й закупят нов дом.

През 2009 г. Ангел Хр. срещнал в гр. Джанкуера В. Б., която работела в заведение за бързо хранене. Един ден той насилствено я качил в автомобила си и я заплашил, че ако не проституира за него в Испания, ще бъде убита. Той я транспортирал до гр. Майнхайм - Република Германия, където трябвало да предоставя сексуални услуги в една сауна. Двамата подсъдими я водели до там и я прибирали обратно в квартирата, в която живеела. В продължение на месеци тя нямала връзка с близките си и била заплашвана, че ако им разкаже с какво се занимава, ще бъде убита. Едновременно с това била малтретирана физически и психически. Заработените от нея пари, били изпращани на жената, с която Ангел Хр. живеел на съпружески начала в България. След като Ангел Хр. се завърнал в България, Слави Хр. останал да експлоатира В. Б., докато тя успяла да избяга.

 

25.01.2011 г.                                            Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

Добричкият окръжен съд разглежда жалба срещу присъда за трафик на хора | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Добричкият окръжен съд разглежда жалба срещу присъда за трафик на хора
Автор: Anonymous да 2011-01-25 @ 16:41 EET
"Момчетата не са виновни " - цигани долни.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди