изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:16 EEST
Създават ”супер град” с 42 млн. жители    
Китай Единственият мегаполис в света с над 30 милиона жители засега е Токио. Китай обаче иска да задмине японците, като обедини индустриалните градове в южната провинция Гуандун. Местната секция на Комунистическата партия в Гуандун предвижда в плана си за новата петилетка (2011-2016 г.) да слее деветте най-големи града край делтата на Перлената река в мегаполис с 42 милиона жители, съобщи германският вестник "Ханделсблат", цитиран от БТА.

Изграждането ще започне през идните години, сочи проектът за петгодишния план.
Вестник "Саут Чайна морнинг пост" оценява разходите по проекта на два трилиона юана (220 млрд. евро), а новият "супер град" годишно ще създава приходи от 350 млрд. евро или близо 10 процента от брутния вътрешен продукт (БВП) на Китай.

Основната причина за интеграцията на региона е запазването на темпа на икономически растеж, отбелязва "Ханделсблат". Чрез свързването на важните индустриални градове, властите се надяват да постигнат качество на развитието и залагат, че по-големият мащаб ще спомогне да се премине от евтино фабрично производство към услуги, творчество и култура.

Досега в пейзажа на региона преобладават класическите заводи - от отварянето на страната преди близо 30 години в южните части на Китай е изградена най-производителната "колекция" от промишлени предприятия в света.

Удобно разположените пристанища и близостта на международния икономически център Хонконг създават идеалните условия, допълнени от политиката на правителството да стимулира международните инвестиции.
Други региони на Китай обаче вече заплашват да се приближат към постиженията на провинцията и поради тази причина властите на Гуандун искат да засилят градската интеграция. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Създават ”супер град” с 42 млн. жители | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди