изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:10 EET
Борисов: Добре сме с арабите, на всеки ъгъл има дюнер, дано оценят това    
НовиниБългария осъжда терористичния акт на летище Домодедово в Москва. Това каза премиерът Бойко Борисов пред български журналисти в Токио, където е на официално посещение. „Потресен съм от това, което се прави. Терорът е убийствен. С една дума – мъка за всички. Недопустимо е в ХХІ век така да се решават каквито и да е конфликти”, каза Борисов, цитиран от "Фокус". За съжаление – има и българин сред загиналите, който е австрийски гражданин, каза още Борисов.

Той изтъкна, че са изпратени съболезнования на ръководството на Руската федерация.
„Тези терористични актове не подминават никоя държава – дали е Русия, дали е Швеция, дали е Америка, дали е Великобритания. В това отношение просто е непрогнозируемо на кого може да му се случи”, заяви още премиерът.

На въпрос дали са коментирани с министъра на транспорта по-засилени мерки на летищата в България, Борисов отговори: "На държави, където службите им са в пъти по-силни от нашите, им се случва това и те не могат да предотвратят нищо.
Нима мислите, че руските или американските служби не са били в активен режим, или Великобритания или Швеция, но знаете какво стана”.

Борисов вероятно има предвид двете експлозии, които разтърсиха шведската столица на 12 декември м.г. При тях загина само атентаторът самоубиец, а двама бяха ранени.

"Ние разчитаме на балансираната ни външна политика -  с арабския свят, с Палестина, с всички държави там сме в изключително близки, приятелски отношения. Арабският свят прави бизнес в България; на всеки ъгъл има дюнер", обясни още министър-председателят. - "Надяваме се в това отношение да го отчитат хората, които взимат тези решения за подобни актове; когато те ги взимат централизирано, се наблюдава и поведението на дадени държави. Затова считам, че България води много добра балансирана и партньорска политика”. http://www.dariknews.bg/

 


Сходни връзки

Борисов: Добре сме с арабите, на всеки ъгъл има дюнер, дано оценят това | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди