изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 17:02 EEST
БСП: Властта ни вкара в зърнена криза    
ПолитикаБСП иска спешно изслушване в парламента на министъра на земеделието и горите Мирослав Найденов за запасите на зърно в страната и причините за поскъпването на хляба. Това съобщи пред журналисти Сергей Станишев, цитиран от БТА, след заседание на Изпълнителното бюро на партията. По думите му значителна част от поскъпването на хранителните продукти се дължи на политиката на ГЕРБ, които са отнели някои от облекченията за земеделските производители. Според социалистите България е в ситуация на критичен зърнен баланс. Вчера хлебопроизводителите заявиха, че най-масовият хляб - заводският, ще поскъпне с 20-30 стотинки.

Секретарят на партията и депутат Корнелия Нинова посочи, че само за трите седмици на януари цената на пшеницата се е повишила с 45 лева и е достигнала до 450 лева на тон, а цената на брашното - с 80 лева и е достигнала 750 лева на тон. По думите й цената на хляба се е увеличила с 20 на сто спрямо юли 2010-а. От БСП прогнозират, че инфлацията само при хранителните стоки за януари ще бъде два процента.

Твърдим, че има зърнена криза в страната, категорична беше Нинова. Тя обясни, че може да има зърно, както твърди министерството на земеделието и храните, но то е договорено за износ и се изнася.

Междувременно от ДПС поискаха среща с министър Мирослав Найденов по повод протестите на тютюнопроизводителите.
Над 5000 души от Кърджалийска и Хасковска област излязоха на протест вчера. В декларация те настояха изкупните цени на тютюна да достигнат миналогодишните нива, да се осигурят национални доплащания за реколта 2010 г. и да се изясни схемата кога и как ще бъде извършено плащането за референтния период 2007-2009г.
ДПС има готовност да оглави протестните действия на производителите на тютюн, обявиха още от партията на Ахмед Доган. Във вчерашните протести се включиха няколко депутати от движението. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

БСП: Властта ни вкара в зърнена криза | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
БСП: Властта ни вкара в зърнена криза
Автор: Anonymous да 2011-01-26 @ 00:10 EET

Първо, не властта, а алчността на българина ни вкарва в този филм. И второ, ако сега един хляб 700 гр. е 1.00 (словом: един лев), колко е 1 кг хляб? По телевизора казоха 1,40 лв. но за 1 кг. Тъй че, хляба ние вече го ядем на тази цена. Друг е въпроса, че "пробват пазара" за 2 лв. на килограм. ;-)


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди