изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:14 EET
ОБЩИНА ДОБРИЧКА Е ИЗБРАНА ЗА ВОДЕЩА ЗА РЕГИОНАЛНОТО ДЕПО    
ЕкологияОбщина Добричка да бъде водеща при изграждането на регионално депо за твърди битови отпадъци в с. Стожер.  Това е решено на проведеното през миналата седмица общо събрание на сдружението с нестопанска цел, съобщи председателят му и кмет на Добрич Детелина Николова. Според изисквания на МОСВ, трябваше да бъде избрана водеща община. Изискването е тя да е собственик на терена, върху, който ще се изгражда сметището, или да й е предоставен.

На заседанието, в което е участвал и областният управител Желязко Желязков, е било решено с мнозинство от 7 гласа „за”, един „въздържал се” и един „против” за водеща да бъде определена община Добричка. Тя ще трябва да носи цялата отговорност за управлението на проекта, за изпълнението и мониторинга му. Д. Николова каза, че другите общини са изразили готовност да подпомагат водещата община. Кметът на община Добричка Петко Петков е поискал да запознае с решението на общото събрание на сдружението Общинския съвет на общината.
Д. Николова каза, че се водят непрекъснати разговори с управляващия орган да отпадне изискването водещата община да е собственик на терена, но оттам се аргументирали, че това е изискване на финансиращия орган.
 


Сходни връзки

ОБЩИНА ДОБРИЧКА Е ИЗБРАНА ЗА ВОДЕЩА ЗА РЕГИОНАЛНОТО ДЕПО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди