изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:05 EET
Подготвяли нов атентат на летище Домодедово?    
По светаНеизвестно лице се обади в милицията и съобщи за заложена бомба на московското летище „Домодедово", информира източник от органите на реда в руската столица. „В 18,05 часа на телефон „02" се обади неизвестен човек и съобщи за подготвяна експлозия на летище „Домодедово", след което затвори", каза източникът, цитиран от агенция КРОСС. Той добави, че летището продължава да работи, но територията му се проучва от патрули с кучета и се прави визуален оглед на помещенията от засилени патрули. 

При атентат на московското летище Домодедово в понеделник загинаха 35 души и бяха ранени 180. 110 от пострадалите са настанени в болници, 11 от тях са чужди граждани. Сред жертвите на атентата има и българин. Москва и Московска област бяха в траур в памет на жертвите.

Руският президент Дмитрий Медведев заяви в реч пред Световния икономически форум в Давос, че тероризмът няма да постави Русия на колене, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА. Той се обяви против всякакви опити да бъде ограничена свободата в интернет и изрази мнение, че трябва спешно да бъде създадена обща система за наблюдение на околната среда за предотвратяване на опасни ситуации. 

По повод кръвопролитния атентат на московското летище "Домодедово" Медведев каза, че извършителите са насочили удара си към граждани на различни страни, като са очаквали Русия да бъде поставена на колене и да я заставят да заеме отбранителна позиция. "Но те сбъркаха. Русия осъзнава своето място в света, задълженията пред своите граждани и пред световната общност. Затова аз се изказвам на този ден от тази трибуна", каза държавният глава на Русия. Форумът в Давос започна с едноминутно мълчание в памет на жертвите от атентата в Москва. 

Междувременно стана ясно, че на станция "Нагатинская" на московското метро следобед е бил намерен подозрителен пакет. След проверка, служители на милицията не са открили заплаха за гражданите. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Подготвяли нов атентат на летище Домодедово? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди