изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:21 EET
КЛИМЕНТОВЦИ ОТИВАТ В СТРАСБУРГ    
Образование24 ученици и двама преподаватели от СОУ "Св. Климент Охридски" в Добрич ще бъдат в Страсбург на 10 февруари, съобщи директорката на училището Юлияна Герасимова. Те ще участват в програмата "Европейски парламент - ЕВРОСКОЛА".


Добричкото училище ще бъде единственото от България и е избрано след като кандидатурата му е одобрена от Националната асоциация на българските европейски клубове. Ще участват представители на много държави - Белгия, Дания, Великобритания, Румъния, Германия, Ирландия, Гърция, Австрия, Италия, Швеция и др.
Програмата има за цел да насърчи младите европейци да опознаят Европейския парламент и да се "включат" в неговата работа чрез симулиране на заседания, "гласуване" на резолюции и т.н. Участниците ще бъдат разделени на няколко работни групи с различни теми - "Мястото на ценностите на Европа в света", "2011 г. - Европейска година на доброволческата дейност", "Околната среда и възобновяемите енергийни източници", "Свободата на информацията и гражданска култура", "Демокрация и гражданство", "Бъдещето на Европа".
 


Сходни връзки

КЛИМЕНТОВЦИ ОТИВАТ В СТРАСБУРГ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди