изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:15 EET
Алексей Петров: Зад скандала стои некадърността на Борисов и Цветанов    
Политика "Зад този скандал стои професионалната и политическата некадърност на управляващите", каза Алексей Петров по повод скандала с изнесените телефонни разговори с Ваньо Танов и част от управляващите в последните месеци, предаде БГНЕС.


Алексей Петров уточни, че визира тези, които са олицетворение на управляващите. Той каза, че на първо място това е премиерът, след него - вицепремиерът Цветан Цветанов и т.н. Алексей Петров заяви, че не знае кой с кого воюва, за да конкретизира кой е стратегът и кой е тактикът. Той отказа да отговори на въпроса дали служители на ДАНС са направили копие на разговорите, тъй като смята, че е по-важен въпросът за това какво съдържат тези разговори.

"Смятам, че тези разговори поднасят информация, а не са манипулирани", каза още Петров. Той не твърди, че разговорите са истински, а че в тях има много факти, които са станали обществено известни и намира, че е по-добре там да се търсят въпроси и отговори, отколкото това откъде са дошли. Според бившия съветник в ДАНС, "може да се окаже на един друг етап, че това е благородна постъпка". Той коментира, че данните и фактите в разговорите предполагат, че може да са извършени престъпления, защото има сериозни неща. В публичното пространство, според него, се твърди, че заявителят на подслушването не е получил информация.

Беше поставен въпросът дали е имало основание да се прави това подслушване. Ако някой е решил от служителите в службите да изнесе разговори, според Алексей Петров, това е форма на протест. По информацията, която съдържат записите, трябва незабавно да започне да се работи от компетентните органи, категоричен е Петров.

Бившата барета упрекна журналистите, че повече се вълнуват от това кой е изнесъл записите, а не от информацията, която се съдържа в тях. "Не се вълнувате, че става дума за натиск върху директора на митниците, става дума за контрабанди канали и най-накрая става дума за ограбването на няколко милиарда. Нека започнем с милиардите", каза Алексей Петров. Той е категоричен, че на по-късен етап ще се окаже, че "в първата година и половина след формирането на ДАНС ще бъде периодът на най-ефективна работа на службите, а последната година и половината - най-ефектна".

По повод вчерашните обвинения на Александър Томов към него, бившата барета заяви единствено: "Ако не бяха ме махнали от "Кремиковци", ви уверявам, че комбинатът нямаше да бъде ограбен". Алексей Петров каза всичко това на излизане от НСлС, където му бяха повдигнати две обвинения. Според неговия защитник адвокат Ина Лулчева по отношение на разследването на т. нар. дело "Октопод" ситуацията е върната като тази през лятото. "Делото отново е разделено. Първото е за групата, а другото - за Алексей Петров, Марчело Джотолов и Антон Петров, каза Лулчева. Обвинения на Алексей Петров са повдигнати и по двете дела, които са отделени от общото дело, образувано преди около година. Така де факто се оказва, че "октоподите" според разследващите са два - малък и голям. Според адвокат Лулчева не са събрани нови доказателства и обвиненията са идентични. http://dariknews.bg

 


Сходни връзки

Алексей Петров: Зад скандала стои некадърността на Борисов и Цветанов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди