изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:48 EET
Сайтът "Арена" ще продължи да съществува    
НовиниArenabg.com ще продължи да съществува. Миналия петък торент-сайтовете Arena.bg и Zamunda бяха хакнати и за кратко достъпът до тях беше невъзможен. Хакерът остана неизвестен, но съмненията на администраторите на някои от сайтовете паднаха върху Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП). От събота в сайта Zamunda стои надписът "Недей с лошо, Колев;)" Съмненията за срива в петък паднаха върху Явор Колев, началник на сектор "Компютърни престъпления" към ГДБОП, откъдето обаче отричат да имат нещо общо със случая.

По думите на Елиян Гешев, администратор на Arenabg.com, всички интервенции срещу двата най-големи торент-тракера в България се дължат на международен натиск от САЩ: "Ако тази атака беше просто хакерска, сайтът щеше да бъде изличен от интернет пространството. Но атаката от 50 адреса намирисва на ограничен бюджетец на някаква организация. Предположенията са, че е ГДБОП."

Гешев обясни, че българските потребители, които използват торент-сайтове, по никакъв начин не нарушават закона и могат да бъдат спокойни: "Това, което в Америка е забранено със закон, в Европа и в България е право. Всъщност, вменява се, че ако ти в твоя дом имаш 1000 копия на филми, за които не си заплатил, си престъпник, а не е така. Или имате 1000 копия от "Хари Потър", или имате матрица, с която можете да произведете 100 000 копия от "Хари Потър". Не знам потребител, който да държи в дома си по 1000 копия на един филм. Ако има такъв, той попада под ударите на властта."

По отношение на съдбата на своя сайт, Гешев остава оптимист, заявявайки, че ще се бори докрай: "Докато съд не установи, че този сайт извършва престъпление, той ще продължи да съществува. Ако бъде прекратен от Холандия, пускаме някои от резервните хостинги, които вече са готови и работят." http://news.ruse24.bg
 


Сходни връзки

Сайтът "Арена" ще продължи да съществува | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди