изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:03 EET
Хванаха 600 мастербокса цигари без бандерол във Велико Търново, 310 мастербокса - в Шумен    
Ред и сигурностВелико Търново. Във Велико Търново и Шумен се проведоха акции срещу търговията и разпространението на акцизни стоки без бандерол. Близо 600 мастербокса контрабандни цигари са намерени в склад в хлебозавода във Велико Търново. 310 мастербокса са открити в Шумен, където са намерени и 13 тона спирт. Работата по случаите продължава. Във Велико Търново са заловени около 600 мастербокса цигари без бандерол, каза пред Агенция “Фокус” комисар Живко Коцев, директор на ОД МВР Велико Търново. Цигарите са намерени в склад на територията на хлебозавода във Велико Търново.

„В момента извършваме процесуални действия. Реализацията е проведена съвместно с Териториалното звено БОП във Велико Търново. Работи се за установяване на лицата, съпричастни към цялата престъпна дейност по реализирането на тези цигари. Продължава работата по случая”, каза комисар Живко Коцев.
Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов уточни, че цигарите са били открити в складовите помещения в хлебозавода във Велико Търново, който се намира на пътя за Стара Загора. Акцията е започнала преди около час и половина. „Това е една изключително добра операция, която ако я сложим с операцията, която се провеждаше цяла нощ на територията на Шумен, само в рамките на 12 часа имаме реализирани общо 570 мастербокса във Велико Търново, 310 мастербокса в Шумен, плюс 13 тона спирт, които бяха предназначени за производство на уиски, коняк, мастика, със съответните рецепти и есенции за вкусовите качества на съответните напитки”, посочи вътрешният министър.
Издирват се собствениците на склада във Велико Търново, в който бяха открити 570 мастербокса контрабандни цигари. „Продължават процесуално-следствените действия за проверка и на други халета, които има в хлебозавода, за да се види дали и там няма укрити цигари. Като цяло това е място, което се е ползвало като една добра база за съхранение на контрабандно внесени цигари, защото на никой няма да му направи впечатление, когато влиза някой в хлебозавод с микробус и излизайки от него със съответните хлебни изделия, паралелно с това той си изнася не хляб, а цигари. Мисля, че това е доста добре замаскирано като начин за функциониране на тази организирана престъпна група, по която работят в момента колегите за документиране и установяване на лицата”, обясни вътрешният министър.
Цигарите са от чужбина. „В момента не бих могъл да кажа дестинацията, откъде идват, макар че имаме оперативна информация. Нека колегите да продължат да работят и да продължим по същия път, по който тръгнахме в началото на годината. Знаете за откритите големи количества контрабандни цигари в Гоце Делчев и това, което продължаваме да правим с колегите от митниците”, каза още министър Цветан Цветанов.
Акция срещу търговията с акцизни стоки – цигари и алкохол без бандерол се проведе в Шумен през нощта. Задържани са три лица, каза пред Агенция „Фокус” директорът на ОД МВР – Шумен комисар Любомир Христов. Операцията се провежда съвместно между ОД МВР – Шумен и териториалното звено на ГДБОП. Тримата са задържани в различни краища на Шумен. Задържането е за 24 часа.
Общо 310 мастербокса с цигари, 13 тона спирт и есенция за производство на различни видове коняк са открити от полицията при специализирана операция в Шумен срещу търговия на акцизни стоки без бандерол, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. До момента са проверени 4 склада и няколко микробуса. В един от микробусите са открити 80 мастербокса с цигари без бандерол, а в складовете – 230 мастербокса.
В склад за производство на нелегален алкохол са открити 13 тона спирт. Складовете са на лице, от което април 2010 г. бяха иззети 56 бака с цигари и 1,5 тона алкохол без бандерол. По този случай има образувано досъдебно производство. Задържан е камионът, с който е докарван спиртът. Във втория склад са открити 8 бидона по 100 литра всеки с приготвен алкохол. Там са открити есенции за мастика, коняк и уиски заедно с рецептите, по които са правени. На същото място е имало и пластмасови туби по 3 и 5 литра, в които ги пълнят. 70 мастербокса цигари са открити в третия склад. Операцията продължава  http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Хванаха 600 мастербокса цигари без бандерол във Велико Търново, 310 мастербокса - в Шумен | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Хванаха 600 мастербокса цигари без бандерол във Велико Търново, 310 мастербокса - в Шумен
Автор: Anonymous да 2011-01-28 @ 11:08 EET
Ами ,сега запечатайте хлебозавода и да ги видим какво ще правят .Иначе управия няма .От нищо като че ли не се страхуват тия хора.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди