изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:00 EEST
Шапка свалям на Алексей Петров, но Първанов дирижира!    
Политика   Атаките срещу кабинета идват от президента, който ги осъществява чрез Алексей Петров, заяви премиерът Бойко Борисов пред TV7 по повод СРС гейт. Според Борисов никой не вярва, че флашките се пускат в пощата от някой чичко с шлифер. "Алексей Петров е един от хората, но над него има един по-голям, който от 20 години дирижира нещата. Той действа по коварен начин", коментира премиерът. Според него Първанов е още млад и е нормално да има амбиция да остане във властта, поради което „в момента си прави организацията, за да осъществи този план“.


Премиерът каза още, че разбира добре и Алексей Петров, който пък имал своите права да доказва, че е невинен.

„С трима журналисти, Дачков, Патрашкова и Сашо Диков, един вестник и една телевизия, Петров обезличи всички медии, той ви подчини всичките. С няколко флашки обезличи всички партии. Без пари си направи такава реклама. Шапка му свалям", разлюти се Борисов и добави:

„Така майсторски ни разиграва, че трябва да му се признае, аз винаги съм бил джентълмен“. 

Той призна, че е разговарял с шефа на Митниците Ваньо Танов за „Вучката и „Леденика“.

В единия от изнесените разговори става ясно, че Борисов лобира за Николай Вучев, момчето "къде рита топката с мене", да се върне на длъжност на Терминал 2, от която е бил преместен от шефа на митницата на летището Павел Манченко.

От друг запис пък излезе, че премиерът натиска да се спре митническа проверка в „Леденика“. По-късно Борисов се оправда, че не той, а президентът се обаждал да ходатайства за това.

„Знаех че телефонът на Ваньо Танов е бил подслушван. Ако добавиш думи, изречения, точки и запетайки, да махнеш цели пасажи, този разговор придобива друг вид – оттук нататък това е манипулиран разговор“, мотивира се премиерът и обясни, че дори не познава шефа на митницата на летището, нито пък е назначавал Вучев.

„На Терминал 2 не съм назначавал никой. Вучката работи там много години преди аз да дойда на власт. Един ден го махнали, защото ритал с мен топка. Той е на най-ниската длъжност – обикновен посрещач на летището. Идва той и вика: Абе, шефе, толкова години работя в митниците, вие дойдохте на власт и ме махнаха. Освен на игрището, аз не съм го виждал в друга ситуация. Той даже беше голмайстор на армейската група“, обясни още ситуацията премиерът.

„И аз имам исхемична болест на сърцето, щото имам високо кръвно, и мен ме предупреждават да не тичам, но аз го правя“, добави още той

Борисов заяви обаче, че има разлика във времетраенето на разговорите, пуснати в публичното пространство и тези, които наистина са били проведени между него и Ваньо Танов.

Това показали поръчаните на мобилния оператор разпечатки.

„От тях личи, че разговорите са домонтирани, тоест – фалшифицирани“, коментира Борисов.

"Единият разговор е с 16 секунди по-дълъг, а другият – с 46 секунди", уточни премиерът.

Той е поискал от шефа на митниците също да си поръча разпечатка, за да се види каква е оригиналната продължителност на отчетения от мобилния оператор телефонен разговор и дали в тях има разминавания. 
http://www.dnes.bg

 


Сходни връзки

Шапка свалям на Алексей Петров, но Първанов дирижира! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди