изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 13:14 EEST
900 лева за ловен билет    
Лов и риболовЛовът удари в земята тапиите за шофьори. Поне стотина мераклии от Благоевград и Симитли ще карат курсове, за да грабнат пушките и да станат ловци. За удоволствието да преследват дивеча те ще трябва да се бръкнат с 900 лева. Толкова ще им струват курсът за обучение и полагането на изпитите по теория и практика. В тази цена влиза и встъпителният членски внос на бъдещите авджии. "Някъде вземат по 1300 лева от кандидатите за ловци, на други места по 600 лева.

Плащат се консумативите - патрони и панички, на лекторите, на персонала, за наемане на зали. Най-важното е, че има наплив. И млади, и стари искат да са ловци заради тръпката", твърди председателят на УС на Ловно-рибарското сдружение "Сокол 1911" в Благоевград Иван Василев. Окончателните списъци с кандидатите се предават до края на февруари в Агенцията по горите. Курсът трае според натовареността - някои мераклии може да го изкарат и за 3 дни, други за седмица. Обучението ще бъде през май, а изпитите - през юни.
Миналата година дори две жени са успели да положат успешно изпитите и вече са в ловни дружинки. И тази година ще има кандидати от нежния пол. "Просто хората искат да намерят хоби, с което да отпускат от напрегнатото ежедневие. А какво по-добро от преследването на дивеч и общуването с природата", допълва шефът на авджиите в Благоевград и Симитли.
Владимир Симеонов  
http://paper.standartnews.com
 


Сходни връзки

900 лева за ловен билет | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди