изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:01 EEST
ОТЛИЧИХА ДОБРИЧКИ ОГНЕБОРЕЦ И СПАСИТЕЛ    
Ред и сигурностДвама служители на областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението" от Добрич са сред победителите в конкурса "Пожарникар на годината 2010", съобщи за НДТ комисар Димчо Симеонов.


Но второ място в категорията "Пожарогасене и спасяване" е класиран старши пожарникар Манол Златев Иванов от Първа районна служба ПБЗН. По време на церемонията са отличени трима спасители от "Гражданска защита" от цялата страна. Един от тях е от Добрич - главен спасител Слави Желев Славов - командир на екип в група "Спасителна дейност".
Церемонията по награждаването на победителите в конкурса "Пожарникар на годината 2010" се състоя на 25 януари в София, съобщи МВР. На тържеството присъстваха вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, зам.-министър Димитър Георгиев, главният секретар на МВР главен комисар Калин Георгиев, директори на дирекции и представители на ръководството на министерството. Годишните награди “Пожарникар на годината” се връчват за шестнадесета поредна година. Конкурсът има за цел да покаже съвременното лице и да утвърди постиженията на професията в осигуряването на пожарната безопасност и ликвидирането на последствията от бедствия, аварии и катастрофи. Церемонията е съвместна инициатива на МВР и фондация “Доверие и закрила” с председател Христо Друмев. Конкурсът за титлата “Пожарникар на годината” се провежда в пет раздела.
Манол Златев е номиниран за награда за участието му спасяването на хора при голямото наводнение в Добрич през 2009 година. Отличието на Слави Желев е също за спасяване на хора - по време на наводненията в села от община Добричка през пролетта на м. г. "Как приемате наградите си?" бе въпросът, с който се обърна репортер на НДТ към двамата отличени. "Наградата е много висока оценка всеки един пожарникар, защото съревнованието е между всички огнеборци в цяла България и има много достойни хора в нашата професия - каза Манол Златев. -  Тя е голям стимул за работа". А ето какво сподели Слави Желев: "Приемам наградата като резултат от съвместната дейност на целия екип, в нашата професия човек не може да действа сам. Отличието е резултат на това, на което са ни учили инж. Павлин Радев и инж. Живко Гочев - как да се справяме в ситуациите". НДТ
 


Сходни връзки

ОТЛИЧИХА ДОБРИЧКИ ОГНЕБОРЕЦ И СПАСИТЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди