изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:52 EEST
ОБЩИНА ДОБРИЧКА ВЪВЕЖДА ТУРИСТИЧЕСКИ ДАНЪК    
ОбществоНов местен данък - туристически данък, въвежда община Добричка. Решението бе взето на първото за годината заседание на Общинския съвет с гласуването на промяна на Наредба № 13 за определяне размера на местните данъци на територията на община Добричка. Новият данък заменя туристическата такса и с него ще се облагат нощувките в средствата за подслон, местата за настаняване и туристическите хижи. Размерът на туристическият данък в зависимост от категорията на обектите ще е между 20 стотинки и 1 лев.   


На сесията ОбС прие нова Наредба за осигуряване на обществения ред, поддържането и опазването на общинската собственост и околната среда. Приемането й бе наложено от факта, че предният документ е от преди 15 години и през този период са настъпили драстични промени както в условията на живот, така и в редица нормативни актове. С наредбата се регламентира осигуряването на обществения ред и спокойствието на гражданите чрез осигуряване на условия за спокойствие, труд и отдих и налагане на забрани на нарушителите. Специално място е отделено на опазване на общинската собственост и инфраструктура.                                                                                 
Съветниците приеха предложение от Председателския съвет към ОбС за обсъждане на основни въпроси в заседания на съвета през настоящата година. Гласуван бе отчет за изпълнение на решенията на ОбС, възложени на кмета на общината Петко Петков и общинската администрация през второ полугодие на 2010 година. Отчетена бе и дейността на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни през м. г. Гласувана бе Общинска програма за интеграция на етническите малцинства в община Добричка за периода 2010-2015 година.  Съветниците  приеха план-сметка и определиха размера на таксата за битови отпадъци за 2011 година. ОбС гласува отпускането на 350 литра гориво на месец за патрулно-постова дейност на предоставен от общината на Второ РУП ВАЗ 2131 и по 240 литра месечно - на "Лада Нива", ползвана от пожарната. Гласувани бяха средства за участия в състезания през годината на четирите Младежки противопожарни отряда, които съществуват в общината. 
    Програма за управление и разпореждане с имотите -  общинска собственост, през 2011 година приеха на сесията ОбС. Гласувани бяха Стратегически план за периода 2011 – 2013 г. и Годишен план за 2011г. за дейността на звено „Вътрешен одит” в община Добричка. Съветниците подкрепиха докладна записка на кмета Петко Петков относно приемане на приходно-разходна сметка на извънбюджетните средства на общината през 2011 година. Гласувана бе и докладна относно участие на община Добричка с проектно предложение по Оперативна програма "Регионално развитие" по схема за безвъзмездна финансова помощ „Подкрепа за създаване и промотиране на иновативни културни събития”. Стана ясно, че има разработено идейно предложение на културно събитие, на което по иновативен начин ще се представят богатствата на общината и Добруджанския регион.
Във вчерашния брой на в. "Нова добруджанска трибуна" бе допусната грешка по отношение на заседанието на ОбС - бе съобщено, че ще бъде приет бюджетът на общината за 2011 година. Уточняваме, че е предвидено бюджетът да бъде гласуван на сесията през февруари. НДТ    
НАМАЛЯВА ДЕТСКАТА ПРЕСТЪПНОСТ В ОБЩИНА ДОБРИЧКА

Намаление на детската престъпност в общините Добричка и Крушари - обслужвани от Второ РУП, през м. г. бе отчетено на сесия на ОбС на община Добричка. Това става ясно от отчета за дейността през 2010 година на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. През м. г. в двете общини са извършени 30 крими деяния от 30 деца, четири от които на възраст под 14 години. През предходната година 35 подрастващи са били автори на 36 престъпления.
11 възпитателни дела е разгледала през м. г. местната комисия. Наложени са 10 предупреждения, седем непълнолетни са задължени да извършат определена работа в полза на обществото. НДТ


 


Сходни връзки

ОБЩИНА ДОБРИЧКА ВЪВЕЖДА ТУРИСТИЧЕСКИ ДАНЪК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди