изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:59 EEST
ИЗГЛЕДИ ЗА ВРЕМЕТО ЗА ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ за периода 28 януари – 3 февруари 2011 година    
Времето

   В петък ще преобладава облачно време с превалявания предимно от сняг. На места след полунощ и сутринта ще има мъгла. Ще духа вятър от североизток-север слаб, по Черноморието умерен до засилен. През нощта ще е студено с минимални температури минус 11 и минус 6, по Черноморието от минус 3 до 0 градуса. Утре максимални -3 до 2, по Черноморието до 4. За Варна минимална минус 3, максимална около 2 градуса.



В събота преди пладне ще е облачно и са възможни слаби превалявания от сняг, най-вече над югоизточните райони и по Черноморието. След пладне облачността ще се разкъса и намалее. Вятърът ще бъде от северна четвърт умерен, по Черноморието до силен. Минимални температури от минус 10 до минус 5, максимални от минус 4 до 1.
В неделя вятърът ще отслабне и ще се ориентира от северозапад, а облачността ще бъде променлива, по-значителна над северните райони. Ще остане доста студено, без съществена промяна на температурите.
В понеделник ще бъде с променлива облачност. Вятърът ще се ориентира от север и ще се усили до умерен, по Черноморието до силен. Температурите без съществена промяна.
Във вторник ще бъде предимно слънчево. Вятър от северозапад – слаб, във вътрешността от запад. Температурите слабо ще се понижават.
В сряда ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, главно над североизточните райони. Вятър от северна четвърт слаб, по северното Черноморие до умерен. Минималните температури ще се понижат и ще са от -13 до -8 , а максималните ще са от -6 до -1 градуса.
В четвъртък ще бъде с променлива облачност, почти без валеж. Вятър от североизток слаб. Температурите слабо ще се повишат. 
Вълнението на морето в началото на периода ще бъде 1-2 бала, но след пладне с усилването на вятъра ще се увеличи и ще достигне 4 бала. След това постепенно ще се понижава. В понеделник отново ще има усилване. Температура на морската вода от 6-8 градуса в началото, ще се понижава до 3-4 градуса в края на периода.

Деж. синоптик: И. Куюмджиев

Национален институт по метеорология
и хидрология при БАН - филиал Варна
 


Сходни връзки

ИЗГЛЕДИ ЗА ВРЕМЕТО ЗА ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ за периода 28 януари – 3 февруари 2011 година | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди