изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 08:14 EEST
Шест компании на стената на позора    
По светаНаградата за "най-лоша компания" Public Eye Award (Окото на обществеността) ще бъде присъдена днес на пресконференция в хотел "Монтана" в Давос, съобщи в електронното си изадние в. "Монд".  Наградата, учредена през 2000 година от неправителствените организации "Декларация от Берн" и "Про Натура" (заменена от Грийнпийс през 2009 година), се присъжда на компании, отнасящи се с особено пренебрежение към околната среда и човешките права.



Потребителите на интернет имаха възможност до вчера да гласуват за "най-лоша компания" на годината от шест номинирани в сайта Publiceyes.ch.

На стената на позора тази година са британският петролен гигант Би Пи (ВР) заради екологичната катастрофа в Мексиканския залив, наред с АнглоГолд Ашанти (AngloGold Ashanti), обвинена в отравянето на Гвинейския залив край Гана и лошо отношение към служителите й. Сред номинираните са и швейцарският енергиен разпределител Акспо (Axpo), който си доставя уран в руския комплекс Маяк, смятан за най-радиоактивен в света, тайванското предприятия Фокскон (Foxconn) заради своите 18 служители, доведени до самоубийство заради непоносими условия на труд. Списъкът се допълва от финландската компания Несте ойл (Neste Oil), чийто "зелен дизел" на основата на палмово масло е отговорна за изземването и изсичането на огромни горски площи в Югоизточна Азия и от производителя на цигари Филип Морис (Philip Morris), предприел акция в Уругвай за заобикаляне на закона против тютюнопушенето.

Лауреатът ще се присъедини на стената на срама към миналогодишните "победители": швейцарската фармацевтична компания Рош (Roche) заради медицинските си опити в Китай и Ройъл банк ъв Канада (Royal Bank of Canada) за финансирането на добив на петрол от битумни пясъци.
http://banks.dir.bg
 


Сходни връзки

Шест компании на стената на позора | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди