изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:02 EEST
ЛЕВЧЕ СТАВА БИЛЕТЧЕТО ЗА АВТОБУСИТЕ В ДОБРИЧ    
ИкономикаОт 0,80 на 1 лев се увеличава цената на билета за градския транспорт в Добрич от началото на февруари, съобщиха от кметството в града. Там са получили писма за поскъпването от превозваческите фирми „Пътнически превози”, „ПГ Комерс” и „Автобусен транспорт”,  с които са сключени договори за обслужване на градската транспортна схема.


 При сключването на договорите с общината през 2008 и 2009 г., ценовите оферти на фирмите са били за 1 лев цена на билета. Поради икономическата криза обаче дож момента те са изпълнявали услугата на цена от 0,80 лева, обясняват от общината. Няма да се променя цената на тролейбусния превоз, както и на абонаментните карти.
Фирмите, които извършват междуградски и междуселищни превози също правят нови калкулации на разходите си, обясни изпълнителният директор на „Пътнически превози” Валентин Василев. Очаква се поскъпването при тях да стане факт от началото на март. Най-засегнати се очертава да са малките населени места, където и пътникопотокът е най-малък. Предвижда се увеличението да е с 30-50 стотинки.
През февруари ще стане ясно ще има ли скок на цената на билета до морските направления – Шабла, Каварна, Балчик, Варна.
 


Сходни връзки

ЛЕВЧЕ СТАВА БИЛЕТЧЕТО ЗА АВТОБУСИТЕ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди