изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:32 EEST
Хотелът и портът на Диневи били законни    
Ред и сигурност

Бургаският административен съд призна за законно въведни в експлоатация луксозния 5-звезден хотел и пристанището на строителните предприемачи братя Диневи на крайбрежната ивица в курорта "Свети Влас". Решението на Административния съд е окончателно и не подлежи на обжалване. Магистратите признаха за основателно възражението на фирмата на Динко Динев "Куентин" ЕООД срещу Регионалната дирекция за национален строителен контрол, която запечата пристанище "Марина Диневи" и разпореди да се спре тока на ваканционния комплекс на 18 октомври 2010 г., съобщи burgasinfo.com.



Според бургаските магистрати всички постройки на територията на частното яхтено пристанище са законно въведени в експлоатация.
Регионалната дирекция ще плати разноските по делото в размер на близо 1400 лева - разходите за адвокатски услуги и за вещи лица, наети за назначена строителна експертиза.

Преди 5 месеца контролните органи забраниха достъпа и спряха тока и водата на луксозния хотел, както и на заведенията и магазините до него с мотив, че имат неправомерно издадено от община Несебър удостоверение за експлоатация - акт 16. Адвокатите на братя Диневи пък изтъкнаха, че строежът е напълно законен, тъй като въвеждането му в експлоатация е трябвало да стане от Община Несебър, а не от РДНСК. Юристите посочиха, че дружеството си плаща данъците и таксите, включително и акваториална такса.

Сега след решението на съда е възстановено електрозахранването и водоснабдяването на обектите, съобщи БНР.

"Направихме всичко възможно да си защитим позицията. По предварителното изпълнение - спирането на тока, стигнахме чак до Върховния съд, защото там имахме право да обжалваме, но загубихме и двете дела - както за тока, така и същинското, с което забранихме ползването", коментира шефът на РДНСК Георги Георгиев, цитиран от burgasinfo.com.

http://dnes.dir.bg

 

 


Сходни връзки

Хотелът и портът на Диневи били законни | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди