изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:59 EEST
Зам.-министри скрили данни пред Сметната палата    
НовиниСметната палата публикува списък с имената на 264 души на висши държавни длъжности, които имат несъответствия в подадените през 2010 г. декларации. На най-високи постове са четирима заместник-министри. Трима от тях са дами. Първата е зам.-министърът на икономиката Мая Христова, която не е декларирала данни за съпруга си - притежавани дялове в дружеството "АЙ СИ ЕМ ГРУП" ЕООД, втората - зам.-министърът на финансите Боряна Пенчева - спестила информация за закупен от мъжа й поземлен имот с площ - 400 кв.м и сезонна постройка - 12 кв.м в гр. Габрово, а третата - зам.-социалният министър Валентина Симеонова - недекларирала, че съпругът й е придобил дялове от новоучредено дружество "Вал консулт" ЕООД. Зам.-министърът на земеделието Преслав Пламенов пък не е вписал в декларацията си поземлен имот от близо 8000 дка край Мездра.

В списъка има и бивши и настоящи депутати. Доходи от наем в размер на 42 245 лв. не е декларирал зам.-председателят на Народното събрание и член на "Атака" Павел Шопов.
Депутатката от ГЕРБ Геновева Алексиева, общинският съветник Георги Кадиев от БСП и бившият министър Милен Велчев са пропуснали да декларират дялове от различни дружества, придобити от техните съпрузи или съпруги.
Депутатката Силвия Хубенова от ГЕРБ не е обявила лизингово задължение на съпруга си за лек автомобил.
Бившият народен представител от НДСВ Пламен Моллов пък не е съобщил, че е закупил две паркоместа в София, 40 кв.м от които са застроени.

В списъка е и настоящият депутат с отнет имунитет Митхат Табаков, който заедно със своя съпартиец от ДПС Гюнай Сефер, е подсъдим за документни измами в големи размери. Табаков не е обявил, че е получил половината от нива от 5 дка край Дулово.

Шефката на ДНСК Милка Гечева не е обявила 10 000 лева доход на съпруга си, а директорът на пощите Деян Дънешки не е вписал в декларацията нива и апартамент на жена си.
Шефът на СЕМ Георги Лозанов е спестил информация за дарено от родителите си жилище от 94 кв. м в София, още едно - от 168 кв. м, на съпругата си, както и неин "Мерцедес А160".

Едно от имената в списъка е на съдия Велина Ангелова от Пещера, която не е декларирала данни доходи на съпруга си в размер на 429 000 лв. от непреработена растителна и животинска продукция от регистрирани земеделски производители и тютюнопроизводители.

Пропуски в декларациите имат още кметове, заместник-кметове, областни управители, съдии, прокурори, следователи, служители на МВР и ДАНС, както и други държавни чиновници на високи постове.

Всички лица, в декларациите на които са установени несъответствия, са уведомени и са направени повторни проверки за окончателно изясняване на фактите, уточниха от Сметната палата. Законът дава право да се правят промени в декларациите до 31 май.

Списъкът със заключенията за несъответствие ще бъде изпратен на НАП и на ДАНС.
Депутатът Павел Шопов бе категоричен, че е платил данъчите си от получените наеми, но е проявил небрежност при описването на имуществото си. "Защото се бях заблудил, че са за същата година, а те били за предната. И нямам друга промяна в декларацията. Просто въпрос на небрежност. Аз съм ги декларирал в данъчното и съм платил данъка за тях", каза депутатът пред Дарик радио.

Получи се техническа грешка при попълването на формуляра и това имущество е отпаднало, коментира председателят на СЕМ проф. Георги Лозанов пред КРОСС информацията за неточности в имотната му декларация. „Тази грешка не е в мой интерес, защото ако не ги декларирам, ще излезе, че съм ги придобил по време на мандата си. След това, разбира се, подадох веднага коригираща декларация с големи притеснения и извинения”, обясни Лозанов.
„Това е един сложен формуляр, попълвахме го с моите сътрудници, но накрая се оказа, че при последното разпечатване това не е влязло”, добави той. http://dnes.dir.bg

 

 


Сходни връзки

Зам.-министри скрили данни пред Сметната палата | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Зам.-министри скрили данни пред Сметната палата
Автор: Anonymous да 2011-01-29 @ 12:56 EET
Никаква изненада: В България присъствието в политиката е средство за обогатяване. Затова е толкова голям стремежът да се влезе в нея....
Зам.-министри скрили данни пред Сметната палата
Автор: Anonymous да 2011-01-29 @ 20:51 EET
Павел  Шопов най-големия болкук в -парламента,един от мухлювците в Атака
Зам.-министри скрили данни пред Сметната палата
Автор: Anonymous да 2011-01-29 @ 22:13 EET

А СЛЕД НЕГО НАШАТА МУТРА ВАЛЕНТИН.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди