изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 08:17 EEST
Месечна прогноза за времето през февруари    
Времето Най-ниските температури през февруари ще бъдат между минус 12 и минус 17 градуса, а на отделни места и по-ниски температури. Това сочат прогнозите на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.  Най-високите температури през следващия месец пък ще са между 14 и 19 градуса.

Очаква се средната февруарска температура да бъде около и под нормата, която в Северна България и по високите полета е от минус 1 до 1 градуса, в Южна България и по Черноморието - между 1 и 5 градуса, а в планините - между минус 8 и минус 4 градуса. През първото десетдневие на февруари времето ще бъде сравнително студено, особено в началото, с тенденция към повишение на температурите - по-чувствително през последните дни от периода. В началото на месеца ще бъде предимно слънчево, но с доста ниски минимални температури. Впоследствие времето ще стане по-променливо, но валежите ще бъдат относително малко.

През второто десетдневие времето ще се задържи променливо. Чувствително застудяване и превалявания се очакват към 13-14 февруари и до края на десетдневието ще остане по-студено от обичайното.

През третото десетдневие се очаква преобладаващият пренос на въздушни маси да бъде от север и температурите да се задържат по-ниски от нормалните за сезона, а валежите - около нормата. http://www.trud.bg

 ИЗГЛЕДИ ЗА ВРЕМЕТО ЗА ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ за периода 28 януари – 3 февруари 2011 година

 


Сходни връзки

Месечна прогноза за времето през февруари | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди