изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:16 EET
Гневни тютюнджии нападнаха кмета на Харманли    
Общество 200 полицаи направиха стена, за да не тръгнат протестиращите 1 500 тютюнопроизводители по магистралата  Около 1 500 души се събраха на протест в Харманли срещу политиката на правителството спрямо производството на тютюн, но се оказа, че разрешеният от кмета на града протест вчера в 16 часа е бил отменен снощи в 23 часа. Гневни протестиращите нападнаха кмета Михаил Лисков, наричайки го предател и му потърсиха сметка за забраната. 


Заради нея те нито могат да излязат на магистралата и да спрат движението, както миналия петък, нито да продължат до границата Капитан Андреево и да я затворят до тогава, докато някой от правителството ги чуе.
Около 200 жандармеристи бяха завардили възможните за протестиращите маршрути и те останаха като в капан.
С палки и бронежилетки ченгетата търпеливо наблюдаваха протестиращите, но не взеха отношение в спора им с кмета Лисков.

Бившият полицай от Свиленград Живко Желев яростно сипеше упреци към местната власт, която се опитала да провали протестните им действия. В същото време кметът Лисков попадна в центъра на гнева и направи опит да се измъкне, защото усети, че сърдитите тютюнопроизводители не си поплюват. Мъжете обаче усетиха плана му, хванаха се за ръце, и го оградиха от всички страни. Той ги предупреди да внимават, за да не стане сакатлък, но атмосферата вече се беше нажежила доста и кметът в един момент успя да се измъкне и изчезна.

Асен Кючуков, един от шефовете на асоциацията на тютюнопроизводителите, каза, че са като лавина – над 300 хиляди души са и ако всички се вдигнат ще стане горещо. И да престанат да казват, че протестът е ръководен от ДПС, добави Кючуков, ние нямаме нищо общо с ДПС. Искаме държавна политика, която да защити нашите интереси.

Най-накрая протестиращите изпратиха декларация до министъра на земеделието Мирослав Найденов, с която се настоява за възстановяване на премиите за тютюна. Дали обаче това ще се случи, днес никой не можа да каже. Единственото сигурно нещо засега е, че протестиращите ще продължат да излизат на масови протести, докато не бъдат удоволетворени исканията им.

Текст и снимки Тодорка Николова, БЛИЦ / http://www.blitz.bg/


 


Сходни връзки

Гневни тютюнджии нападнаха кмета на Харманли | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди