изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:33 EEST
Мълчанието за СРС-гейт изнервя България    
НовиниПредседателят на Народното събрание Цецка Цачева коментира пред БНР, че не е нормално с месец да се бавят резултатите от експертизите на разпространените записи на разговорите на директора на "Митниците": 

За мен, ако има държава, не е нормално тази държава да прави в продължение на един месец експертизи, в продължение на един месец да не се дава отговор, с което се нагнетява обстановката и се въвличат какви ли не допълнителни сюжети, заяви Цачева.

Сега всеки е сценарист, всеки дава компетентно мнение, всеки дава становище, в което няма нищо лошо, но не влияе за добрия имидж на държавата ни вътре в страната и основно сред нашите партньори, изтъкна председателят на парламента.

В разговора между премиера Бойко Борисов и шефа на митниците Ваньо Танов за Мишо Бирата, разпространен от в. "Галерия", няма следи за акустична манипулация, монтаж, добавяне или премахване на думи и фрази - това е заключението на експертите от независимата лаборатория за научна полиция LIPSADON в Париж, където изданието изпрати записа.

Лабораторията работи с френската полиция и министерството на правосъдието, а експертните й оценки имат юридическа стойност и могат да се използват в съда, твърдят от "Галерия".

Припомняме, че Борисов изрази съмнение, че разпространеният разговор е манипулиран, а Ваньо Танов го нарече "пълен фалшификат".

Според разпространения запис премиерът натиска да бъде спряна митническа проверка в пивоварна. "Поех ангажимент да не го закачам Мишо Бирата...", казва премиерът в разговора, имайки предвид собственика на бира "Леденика" и ММ Михаил Михов.

Анализът на гласовете на събеседниците не разкрива измама в разговорите, както и не е отчетено прекъсването на конструкцията на диалога. Установен е обективен фонов шум и презапис. Заключението е, че диалогът е кохерентен, след като са анализирани ритъмът, тонът и височината на гласовете, посочват от изданието.

Изводът – разговорът е напълно автентичен.

От вестника изпратиха до медиите експертната оценка на LIPSADON на френски език, както и представяне на лабораторията.

http://www.dnes.bg

 


Сходни връзки

Мълчанието за СРС-гейт изнервя България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди