изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-28 @ 23:22 EET
Изтребители прелитат над Кайро    
По света
Кайро. Изтребители прелитат ниско над Кайро, където хиляди хора се събраха днес, за да поискат оставката на президента на Египет, предаде АФП. Малко по-рано египетската телевизия съобщи за посещение на президента Хосни Мубарак в оперативния център на военните сили, както и за среща между държавния глава, вицепрезидента, министъра на отбраната и началника на генералния щаб на армията.


Интересът на българите за пътуване в Египет е голям, но в момента има колебания заради обстановката там

София. По курортите в Египет обстановката е абсолютно спокойна, няма напрежение. Това каза за Агенция „Фокус” Венци Кръстев, управител на фирма, която предлага екскурзии до Египет. Районът на пирамидите се контролира много добре от служби, войска. Демонстрациите са в централната зона, не в туристическата. Египтяните са наясно, че туристите им носят приходи, заяви той. Интересът на българи към тази дестинация е бил много голям, сега в момента след новините от там има колебания. Годишно българите, които предпочитат Египет, са около 8 000 души. Те избират за почивка най-вече курорта Хургада. Търсят се екскурзии със седем нощувки. Цената им е 300-600 евро в зависимост от вида на хотела, който се избира.

3500-5000 българи годишно посещават Египет като организирани туристи

София. 3500-5000 българи годишно посещават Египет като организирани туристи. Това каза пред Агенция „Фокус” директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов. С бизнес пътуванията посещенията надхвърлят 5 000. Египет е познат у нас най-вече като туристическа дестинация. Българите отиват на почивка предимно на Червено море в курорта Хургада. В момента там има около 200 души, които заминаха преди три дни. Туризмът в югоизточната част на Египет около Червено море не е застрашен в момента от безредиците, които се случват в центровете на големите градове. Може би ще бъдат анулирани екскурзиите до Кайро, тъй като обикновено екскурзиите до Египет включват и един културен тур, който е свързан с пирамидите и по всяка вероятност, ако Кайро не е възможна дестинация като летище и сигурност на пътниците, ще бъдат анулирани тези екскурзии в близките дни, каза Драганов. По думите му - Тунис също е дестинация, която предлага много добър продукт. Сега е туристическият сезон и в Египет, и в Тунис – периодът февруари-март-април, температурите са изключително благоприятни. Ситуацията в Тунис, и в Египет, несигурността, ще се отрази на пътуванията към тези дестинации в 2011 година. Във всички случаи това ще нанесе щета на туризма в близък план, каза той. Румен Драганов заяви, че Египет предлага изключително добър туристически продукт на ниска цена. Предлагането на туристически услуги е на много високо ниво и според него България има какво да почерпи като опит както от самото предлагане на дестинацията, така и от обслужването.
Веселина ЙОРДАНОВА
 
 
Кайро. 14 тела са били занесени в джамия в Кайро, след масовото бягство от затвора „Абу Заабал”, като според местен жител двама от загиналите са полицаи, а другите – затворници, предава АФП. В жилищния район до затвора се чуваха престрелки и според местните жители всички затворници са избягали, а много от тях са убити. „Има много, много тела.”, заяви анонимен местен жител. По-рано силите за сигурност съобщиха, че десетки тела може да се видят на земята на път в близост до затвора, след като при бунт бяха убити най-малко осем затворници. Бунтът се извърши на фона на анатиправителствените протести в Египет, продължаващи шести ден.
 

София. Ситуацията в Египет остава напрегната, рискована и неподходяща за пътувания. Нараства заплахата за сигурността на цялата територия на страната, съобщиха от Министерство на външните работи.
МВнР съветва гражданите да не пътуват в Египет поради все по-голямата несигурност в страната.
Протестите в големите градове продължават, а армията има ограничено присъствие на улицата. В цялата страна е въведен комендантски час, който не се спазва от протестиращите. Вчера забраната за движение по улиците бе удължена и вече е от 4 ч. следобед до 8 ч. сутринта.  Всички български граждани трябва да се съобразяват с ограниченията, въведени от местните власти и египетската армия. Летището в Кайро е с нарушено разписание на полетите, но за момента остава отворено. Телефонните връзки – мобилни и наземни - остават несигурни, интернет все още няма. Туристическите фирми да подготвят връщане на изпратените от тях туристически групи, съветват от МВнР. МВнР ще обяви допълнително адреси на електронна поща и факс, на които близки на български граждани, намиращи се в Египет, ще могат да изпратят данни за контакт с тях.
 


Сходни връзки

Изтребители прелитат над Кайро | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди