изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-24 @ 05:26 EEST
Добричкият окръжен съд замени наказание пробация на 37-годишен с лишаване от свобода    
Ред и сигурностДобричкият окръжен съд замени отчасти наложеното на 37-годишния Мюджелиб Ефр. М. от с. Орляк, община Тервел наказание пробация с ефективно лишаване от свобода. Той трябва да излежи 1 месец и 18 дни в затворническо заведение от закрит тип при строг затворнически режим, заради неизпълнение от 4 месеца и 25 дни на определеното му наказание пробация. Делото се гледа задочно, след като бе установено, че осъденият е напуснал пределите на страната, но с участието на служебен защитник, определен от Добричката адвокатска колегия.

На  19.02.2008 г. Районен съд – Добрич, е признал Мюджелиб М. за виновен за това, че на 25.08.2007 г. в с. Поручик Гешаново, община Добричка, в едногодишен срок от наказването му по административен път от началника на РПУ Ген. Тошево за управление на моторно-превозно средство без свидетелство за управление, е извършил същото деяние, поради което му е наложено наказание пробация за срок от 3 години. В този период той е трябвало да изпълнява три пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес, задължителни периодични срещи с пробационен служител и безвъзмезден труд в полза на обществото – 200 часа на година.

Изпълнението на наказанието е започнало на 07.03.2008 г. и до 12.10.2010 г. Мюджелиб М. го е спазвал стриктно. На 15.05.2010 г. той е приключил с отработването на общо 600 часа безвъзмезден труд на обект в кметство с. Орляк.

След 12.10.2010 г. обаче 37-годишният е прекратил изпълнението на пробацията, без основателни причини и без разрешение на пробационен инспектор. При проверка на 01.11.2010 г. било установено, че той не живее в дома си в с. Орляк и заминал за Република Германия при сина си. Представено по делото писмо от ОД на МВР – Добрич, потвърждава, че има регистрирано пътуване на Мюджелиб М. на 13.10.2010 г. в посока Германия.

Добричкият окръжен съд установи, че той не е изпълнил две от наложените му по първото наказание пробационни мерки. Деянието, за което той е осъден е наказуемо с максимум 2 години лишаване от свобода. Наказанието на Мюджлиб М. е било определено при изключителни или многобройни смекчаващи условия. Той е изпълнявал редовно определените му пробационни мерки до 12.10.2010 г. Затова съдът приема, че наказанието лишаване от свобода трябва да бъде определено под минималния предвиден в Наказателния кодекс размер от 3 месеца. С тези аргументи съдът счита, че следва да бъде заменена само неизтърпяната част от наказанието пробация от 4 месеца и 25 дни. Предвид минало осъждане, при което Мюджелиб М. е търпял ефективно лишаване от свобода, Добричкият окръжен съд постанови той да излежи в затвор от закрит тип при строг режим замененото наказание от 1 месец и 18 дни.

Мюджелиб М. Начално образование, живее на семейни начала, безработен, осъждан е.

            Определението на Добричкия окръжен съд подлежи на обжалване и протест.

31.01.2011 г.                                                 Пресслужба Добрички окръжен съд
 


Сходни връзки

Добричкият окръжен съд замени наказание пробация на 37-годишен с лишаване от свобода | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди