изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 23:51 EEST
Крайният срок за данъчните декларации е 2 май    
НовиниНезависимо от това дали имат да довнасят данък, или не, всички които през миналата година са получили доходи, подлежащи на деклариране, са длъжни да подадат данъчна декларация. Срокът за подаване на годишните данъчни декларации за 2010 г. е 2 май 2011 г., припомнят от Националната агенция за приходите.

Независимо от това дали имат да довнасят данък, или не, всички които през миналата година са получили доходи, подлежащи на деклариране, са длъжни да подадат данъчна декларация.

От НАП посочват, че и сега голяма част от българите няма да имат да довнасят данък по годишните си декларации за облагане на доходите от 2010 година. Това е така, защото авансово удържаният им през миналата година данък в размер на 10 на сто ще е равен
на общо дължимия данък за 2010 г. - също 10 на сто.

Формулярите могат да се подадат по интернет с електронен подпис, чрез пощата с обратна разписка, в определени пощенски станции, където служител от "Български пощи" трябва да издаде входящ номер, или на място в офис на Националната агенция за приходите. Подоходната декларация може да се изтегли безплатно от интернет-страницата на НАП - www.nap.bg.

Данъкът върху доходите може да се плати по Интернет, чрез банков превод или директно в клоновете на банките, намиращи се в офисите на НАП.

При плащане с банков превод се изисква попълването на платежно нареждане за плащане към бюджета. Важно е да се попълнят личните данни, периодът, за който се отнася плащането, входящ номер на декларацията. В платежното нареждане трябва да се впише и кодът за вид плащане в определеното за това поле.

Повече информация, както и помощ при попълване на преводните нареждания и на пощенските записи може да се получат на телефон 0700 18 700.

http://www.pariteni.bg

 


Сходни връзки

Крайният срок за данъчните декларации е 2 май | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди