изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 16:03 EEST
"TWINNING" - УЪРКШОП ЗА НАЧИНАЕЩИ В ДОБРИЧ    
Новини"Тwinning говори езика на младите хора от началото на  21 век" - до този извод стигнаха преподаватели от детски градини и средни училища в Добрич, с които на 27 януари бе проведен уъркшоп на тема "eTwinning -платформата като един от начините за работа в социална мрежа".


Домакин на срещата бе детска градина "Пчеличка", а проявата бе подкрепена от Центъра за развитие на човешките ресурси, София, който администрира дейността еТwinning в България.
Преподавателите отчетоха, че възможността за използване на електронните медии в обучението, което е основна характеристика на програмата за дигитални училищни партньорства, както и способността й да обединява учители и ученици в социални мрежи  при това в защитено виртуално пространствo, я правят актуална и обичана от учители и ученици в цяла Европа. Като образователна програма на Европейската Комисия понастоящем еТwinning обединява 122 000 учители от Стария континент в 4530 активни проекта.
Платформата и нейните възможности, както  и предизвикателствата пред образованието на новото време бяха представени чрез няколко презентации. Учители от Финансово-стопанска гимназия "Васил Левски" и ЦДГ 24 разказаха за свои успешни еTwinning - проекти, някои от които са прераснали в проекти по други финансиращи програми. Специално внимание бе обърнато на връзката между  програмите еТwinning и "Коменски", както и на спецификата на работата в еТwinning с деца от предучилищна възраст. За ползите от работата в платформата говори  Галина Павлова - директор на ЦДГ "Пчеличка", която има успешни проекти и взе участие в семинар за професионално развитие в столицата на Литва Вилнюс.
 


Сходни връзки

"TWINNING" - УЪРКШОП ЗА НАЧИНАЕЩИ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди